Slučajnost ili ne: Tri suca kažnjena zbog grešaka u utakmicama koje je igrao Željezničar?

zeljo-siroki-kup
Slučajno ili ne većina njih je u korist Željezničara i upravo zbog tog kluba u posljednje vrijeme su kažnjena tri suca.

Prvo je sudac Valjić u utakmici HŠK Zrinjski-FK Željezničar teško oštetio Zrinjski kada je propustio dosuditi kazneni udarac za Plemiće i isključiti nogometaša Željezničara. Željezničar je na kraju izvukao bod koji mu u konačnici može donijeti naslov prvaka.

Uslijedila je utakmica u Bijeljini FK Radnik-FK Željezničar. U ovoj utakmici sudac Goran Paradžik oštetio je domaći klub za kazneni udarac. Sporna situacija dogodila se pri rezultatu 0:0, a poslije je Željezničar došao do sva tri boda.

Nastavak je uslijedio na uzvratnoj utakmici polufinala Kupa BiH FK Željezničar-NK Široki. Gosti iz Širokog su očitali pravu lekciju Željezničaru kome ovaj put nisu pomogli ni suci premda su se silno trudili pomoći domaćem timu. Nakon ove utakmice sudac Zoran Grbić je sunspediran, i nećemo ga vidjeti do kraja sezone.

Do kraja sezone ostalo je još pet kola i finale Kupa BiH. Borba za naslov je neizvjesna, i trenutno je Željezničar prvi s bodom prednosti ispred Zrinjskog. NS BiH mora poduzeti odlučne korake da osigura pošteno suđenje do kraja sezone ili će se  lakrdija "pomoći" jednom klubu pretvoriti u pravi skandal.

Tri suca su kažnjena zbog te pomoći, da li je to slučajno ili ne prosudite sami, ali ukoliko se ovakvo dijeljenje (ne) pravde nastavi onda je to znak da su neki centri moći davno odlučili tko treba biti novi prvak BiH, te da Premijer liga BiH nema nikakvog smisla.

HERCEGOVINA.info