Slaven Musa: Još je rano pričati o udarnoj postavi

NK Široki Brijeg, FK Željzničar, Andrija Anković, Memorijal Andrija Anković, Slaven Musa, NK Široki Brijeg, Slaven Musa, NK Široki Brijeg, NK Široki Brijeg, FK Radnik, Slaven Musa, NK Široki Brijeg, FK Željezničar, NK Široki Brijeg, Slaven Musa, NK Široki Brijeg, Slaven Musa, Slaven Musa, NK Široki Brijeg, NK Široki Brijeg, Slaven Musa, NK Široki Brijeg, Slaven Musa, NK Široki Brijeg, Slaven Musa, NK Široki Brijeg, Slaven Musa, NK Široki Brijeg, Stadion HŠK Zrinjski, Slaven Musa, NK Široki Brijeg, NS BIH, NK Široki Brijeg, pripreme, Slaven Musa, NK GOŠK Gabela

Neki se pritom odluče za više utakmica, kao što je slučaj struke Širokog Brijega, koja je uz to izabrala i solidne protivnike. Rezultati su dobri, no važnije od toga pitanje je u kakvom će stanju tim Slavena Muse dočekati početak drugog dijela prvenstva.

Šest utakmica, pet pobjeda i remi. Zvuči sjajno. Posebno uzme li se u obzir činjenica da su protivnici Širokog ove zime većinom bili prvoligaši - jedini niželigaš u tom društvu bio je GOŠK. No, isto tako jasno je da bodova u pripremama - nema. Bit će ih tek kada počne drugi dio prvenstva, a na Širokom će kao lideru biti poseban pritisak. Musa o tom pritisku ne priča kao čimbeniku koji je zabrinjavajući, stalno ističe kako će Široki na proljeće gledati samo sebe i ovu zimu pokušati iskoristiti kako bi se maksimalno spremio za prvenstvene izazove koji čekaju. A za sada djeluje kao da rade dobar posao.

Pripreme u Antaliji Široki je započeo minimalnom pobjedom nad Changchun Yataijem kojeg s klupe vodi Draga Okuka, a jučer je jesenski prvak srušio i Atirau. Kazahstancima je u neočekivano nervoznoj utakmici iz slobodnjaka u 30. minuti zabio Jure Ivanković...

- Tvrda, malo previše nervozna utakmica, rekao nam je Musa, dodajući: Oni su bili nervozni, ne znam zašto. Možda nisu očekivali da će gubiti. Jedan im je igrač isključen zbog grubog starta (nad Buhačem op. a.), nakon čega smo se složili da ipak izvrše izmjenu i da nastavimo igrati jedanaest na jedanaest. Međutim, to ih nije umirilo. Kasnije su zbog grubosti trebali ostati bez još jednog igrača..., ali ne brinite, nismo im ostali dužni.
Zazvučalo nam je ovo kao "prava prvenstvena utakmica", jedna od onih premierligaških bitki u kojima se sredstva ne biraju, no Musa je u tih devedesetak borbenih minuta vidio prije svega dobar test.
- Jedna izjednačena trening utakmica i realan ishod s obzirom na to kako su se stvari odvijale na terenu. Imali smo u drugom dijelu terensku inicijativu i par prilika, bilo je dobro.

Stanje kadra je također dobro, ali ne i idealno. Ipak, raduje što oporavljeni stoperi, braća Džidić, solidno podnose napore.
- Damir je dobio 70 minuta, a Ivica poluvrijeme. Stipo Marković nije igrao, ali hoće u četvrtak. Za Josipa Ćorluku ćemo vidjeti. Bolje je, ali još nije spreman. Gledali smo ovog puta i odmoriti neke igrače, da ih ne "poderemo" u ovoj fazi priprema. Ovdje još imamo odigrati tri utakmice, a bit će nakon toga do početka drugog dijela prvenstva i vremena za odmor.
Prva, udarna postava? Musa još ne želi pričati o toj temi.
- Rano je. Ali sigurno je da ćemo u utakmicama koje dolaze, posebno protiv Odensea poraditi na tomu. U prvom kolu nastavka (kod Radnika, op. a.) igrat ćemo bez kartoniranih Zakarića i Pandže, pa i na to moramo obratiti pozornost.

Zaigrala oba juniora

Musa je jučer koristio dvadeset igrača, a dosta standardnih je odmorio. Tako su Wagner i Dino Kresinger dobili samo petnaestak minuta, što zapravo dosta govori, a vrijedi istaknuti da je nakon Luke Menala protiv Kineza jučer zaigrao i drugi junior na priprema, Stjepan Lončar. Evo kako je to izgledalo: Bilobrk, Karačić, D. Džidić (od 70. Brekalo), I. Džidić (od 45. Kožul), Barišić (od 45. Zakarić), Landeka (od 75. Tai), Plazonić (od 75. Wagner), Pehar (od 70. Kožulj), Lončar (od 65. Ćorić), Ivanković (od 65. Peko), Buhač (od 75. Kresinger).

Utakmice

16.1. Široki Brijeg - Željezničar 2:1
17.1. Široki Brijeg - GOŠK 1:0
30.1. Široki Brijeg - Cibalia 1:1
2.2. Široki Brijeg - Cibalia 4:0
8.2. Široki Brijeg - Changchun Yatai 1:0
9.2. Široki Brijeg - Atirau 1:0
12.2. Široki Brijeg - Dunajska Streda
12.2. Široki Brijeg - Polonia
14.2. Široki Brijeg - Odense
21.2. Široki Brijeg - Velež

Niz različitih stilova na jednom mjestu

Osim jako dobrih uvjeta i solidnih partija svoje momčadi, Slaven Musa u Antaliji uživa i u velikom broju utakmica momčadi sa svih strana svijeta.
- Kao i uvijek, ovdje se istovremeno priprema veliki broj ekipa iz cijelog svijeta, tako da imam jedinstvenu priliku na jednom mjestu vidjeti niz različitih stilova, rekao nam je šef Širokog kojeg smo "ometali" dok je pratio partiju Zvezde iz Gradačca i japanskog Shonana.
- Japanci su strašni..., lete terenom, dobacio je.
Gledao je i Sarajevo protiv Partizana, ali se suzdržao od nekih upečatljivih komentara.
- Živa utakmica. Sarajevo ima dobrih, ali i loših strana, bilo je sve što nam je rekao.

Dnevni list