Rijad Kobiljar: Zrinjski može do obrane naslova

gorica zrinjski

Rijad je igrač Zrinjskog na posudbi u Gošku, i ova utakmica je dokaz da je Slaven Musa pogodio kada je inzistirao na njegovom dolasku.

Kao prvo čestitke na sjajnoj igri protiv Sarajeva.

Svaka dobra odigrana utakmica pojedinačno je zahvala cijeloj ekipi. Kao ekipa smo igrali odlično, čekali smo svoje prilike iz kontri i polukontri , te smo uspjeli kazniti Sarajevo.

Kakvi su osjećaji biti među boljim pojedincima u momčadi koja je srušila Sarajevo na Koševu?

Od mene se očekuje puno toga, a ja sam uvjeren da mogu još bolje i moram još bolje.

Evo izabran si i u najbolju momčad kola. Koliko ti to znači?

Meni je čast biti nagrađen za dobro odigranu utakmicu, jer to znači da je netko prepoznao moj kvalitet. Na meni je da i dalje igram što bolje i da pokažem svoj kvalitet.

Slaven Musa insistirao je da dođeš na posudbu iz Zrinjskog. Imaš li ti dovoljno širine za igranje u Gošku?

Šef Musa je najveći razlog što sam došao na posudbu u Gošk. Musa je veliki gospodin i odličan trener koji mi je ukazao na dosta mojih mana, te mi pomogao da to popravim, a samo su tri kola odigrana. Što se tiče širine imam potpunu slobodu u igri. Znam što trebam odraditi i što se očekuje od mene. Šef mi kaže prije svake utakmice što su moji zadaci i mislim da je on pravi čovjek koji može izvući maksimum iz mene.

Možeš li nam prokomentirati ova prva tri kola Goška kao povratnika u ligu?

Prvo kolo sa Željom nam je bila škola i primili smo dva gola sa 25. metara. Drugo kolo smo pokazali protiv Borca da smo solidna ekipa, imali smo tri zicera na 0-0, i nakon toga smo naravno kažnjeni. Sada  protiv Sarajeva odigrali smo dobru utakmicu, i mislim da ćemo svakome u ligi napraviti probleme.

Očekivanja su da Gošk izbori opstanak i bude stabilan premijerligaš. Hoće li se to ostvariti?

Uvijek je cilj da se klub zadrži u Premjer ligi, a prvenstvo je tek počelo ima još dosta da se igra , pa ćemo poslije o ciljevima.

Naravno da pratiš i ostale klubove, pa može li po tebi Zrinjski u još jednu obranu naslova?

Zrinjski je i dalje moj klub, i mislim da može u obranu naslova. U ova prva tri kola Zrinjski i Mladost su najviše pokazali po meni, ali ma tu dosta još da se igra. Po meni Zrinjski ima dobre šanse da opet bude prvak.

Očekuješ li ti skori povratak u Zrinjski?

To za povrtak u Zrinjski nije do mene . Na meni je da odigram ovu polusezonu što bolje i što kvaltetnije, te da napravim iskorak u svojoj karijeri. Mislim da je ovo bio odličan potez za mene.  Uprava i struka će odlučiti jesam li za povratak u Zrinjski ili ne. Ja ću nastaviti da radim i da se borim koliko je u mojoj moći,  a ostalo će sve doći na svoje uz božiju pomoć.

Evo za kraj još neka poruka našim čitateljima?

Hvala svima na podršci i svima koji su uvijek uz mene. Nadam se da ću opravdati njihova očekivanja.

HERCEGOVINA.info