Priča iz Poljske: Jedna duša, a nas dvoje

Poljska, navijači, Hrvatska, slavlje, Hrvatska, navijači, Poljska, Hrvatska, zastava, navijač, pismo

Nažalost većina mojih prijatelja se vratila kući, a znam da bi ostali ovdje da je postojala i najmanja mogućnost za takvo nešto. Tu su doduše naši prijatelji navijači Irske kojih ću se sjećati cijeli život. Njihova povijest slična je našoj, pa se valjda zato i najbolje razumijemo. Sinoć je na ulicama Gdanjska bilo pravo narodno veselje. Nama i našim prijateljima iz Irske pridružili su se i domaći navijači. Nećete vjerovati, ali je masa poljaka u bojama naše reprezentacije.

Priča iz Poljske: Ovdje se živi Hrvatska

Priča iz Poljske: Idemo do kraja zajedno

Dres sa kockicama u Poljskoj danas je na pravoj cijeni. Kada sam pošao u Poljsku ponio sam pet dresova, a sada sam ostao na jednom koji je na meni, i nadam se da ću njega bar vratiti kući kao uspomenu na ovu Poljsku priču. Dres Zrinjskog koji sam također poklonio jednom Ircu koji me bukvalno par sati molio da mu ga dam. Usput sam čovjeku koji je na EP došao sa suprugom i sinom objasnio značenje imena i grba Zrinjskog, te što je naš klub prošao u povijesti. Nakon svega siguran sam da je HŠK Zrinjski dobio nove navijače i u dalekoj Irskoj, te sam neobično sretan zbog toga. Moram istaći da su sinoć sa nama bili i navijači Španjolske koji su popričilno miroljubivi, a većina njih predviđa neodlučen rezultat od 2:2 i prolazak obije reprezentacije u drugi krug. Svi mi bi se odmah sa tim složili, ali osobno ja malo vjerujem u takav razvoj događaja. Irci nas također uvjeravaju da će oni osim za svoj ponos i čast igrati i za našu reprezentaciju protiv Italije. Inače Italija ovdje nije baš omiljena, valjda zbog njihovog provlačanja kroz povijest velikih natjecanja, ali i zbog činjenice da na ovom prvenstvu oni puno memaju svojih navijača koji bi trošili novac u Poljskoj.

Sve ovo pišem nakon samo par sati sna, i pred odlazak na trg koji je već u kockastom. Vjerujte tipkam ovo i ježim se jer do mene dopire pjesma naših navijača. Mogu samo misliti kakav je naboj u mom Mostaru i mojoj Hercegovini pred večerašnju utakmicu. Hercegovino zlato moje, jedna duša, a nas dvoje, pozdrav svima iz Poljske.

hercegovina.info