Premijer nogometna liga BiH nedostupna za Hrvate i Srbe u BiH?

premijer liga

Prošlogodišnje izdanje koje je po prvi puta igralo 12. Klubova donijelo je puno uzbuđenja i do zadnjeg kola se nije znalo ni tko je prvak, a ni tko napušta društvo najboljih.

Ljubitelji nogometa širom BiH nadaju se da će ova sezona biti još zanimljivija. Ali kako u BiH za sve postoji ali i Premijer nogometna liga BiH, bar što se tiče tv prijenosa biti će dostupna samo jednom narodu.

Prijatelji nogometa su ogorčeni činjenicom da većinu utakmica PL u narednoj sezoni direktno prenosi MOJA TV, platforma BH Telekoma koja ima manje od 200.000 korisnika i koji su velikom većinom Bošnjaci. Hrvatima i Srbima ova platforma je nedostupna, i to nikoga u ovoj državi ne zabrinjava.

Od 12 klubova sudionika PL BiH navijači njih 7 (HŠK Zrinjski, NK Široki Brijeg, NK Gošk, NK Vitez, FK Krupa, FK Radnik i FK Borac) neće moći pratiti svoje klubove u tv prijenosima. FK Borac nije pristao da njihove utakmice prenosi samo ova platforma, nego traži da to bude netko i na nacionalnoj razini.

Da ne bude zabune državna TV BHT također prenosi utakmice PL BiH, ali to su uglavnom one koje su manje zanimljive navijačkom puku. Nogomet je kažu najvažnija sporedna stvar na svijetu i zabava za široke narodne mase. Pišemo kažu, jer to nije slučaj u BiH i utakmice PL BiH moći će pratiti samo privilegirani pripadnici jednog naroda.

Za kraj još samo opaska da večerašnju utakmicu nogometnog prvaka BiH ne prenosi niti jedna televizija, niti bilo kakva platforma.

HERCEGOVINA.info