NK Široki Brijeg: Mladi na stazma uspjeha svojih seniora

NK Široki Brijeg, mjerenja
Profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore su nastavili sa antropometrijskim mjerenjima, pa su u utorak 21. svibnja realizirali mjerenje nogometaša kadetskog i juniorskog uzrasta nogometnog kluba NK Široki Brijeg u istom gradu. Navedena mjerenja su realizirali prof. dr Duško Bjelica, mr Jovan Gardašević, mr Ivan Vasiljević i prof. dr Marin Ćorluka sa FPMOZ Sveučilišta u Mostaru.

Detaljan uvid u parametre metabolizma, procentualne vrijednosti masti i mišićne mase kao i segmentnu analizu potkožnog masnog tkiva imali su na uvid rukovoditelj nogometne škole NK Široki Brijeg Toni Karačić, trener juniora Ante Kokić i treneri kadeta Niko Kovačić i Stanko Bubalo koji su nazočili mjerenjima, a navedeni treneri su sa uspjehom nastupali za Široki Brijeg, a Stanko Bubalo je bio član i igrač Osijeka, Hajduka iz Splita i nekoliko klubova u Austriji.

Profesor Bjelica je izrazio zadovoljstvo dobijenim rezultatima i naveo da  NK Široki Brijeg koji sa uspjehom nastupa u Premijer ligi BIH, ne treba da brine o svojoj budućnosti. On je takođe još naglasio da nogomet pripada grupi polistrukturalnih cikličnih i acikličnih kretanja i da analogno tome morfološka dijagnostika kod mladih nogometaša ma osnovni i temeljni značaj.