Kod Sliškovića najveća pojačanja na tribinama

HŠK Zrinjski, FK Olimpic, Blaž Slišković, Stadion HŠK Zrinjski, Blaž Slišković, Stadion HŠK Zrinjski, HŠK Zrinjski, Blaž Slišković
Uostalom, bila je to samo jedna dobra utakmica protiv najslabije plasirane ekipe Lige za prvaka. Najavljeno - učinjeno. Zrinjski je Krupu rezultatski ‘sasuo' (4:0), no spasitelj Plemića u završnici prvenstva tvrdi da nije bilo lako kako je izgledalo, piše dnevni-list.ba.

- Možda konačan rezultat govori da je bilo lako, ali nije baš bilo tako, ustvrdio je Slišković nakon partije u kojoj su Plemići goste iz Krupe na Vrbasu riješili već u prvih dvadesetak minuta.

Već u 7. minuti zabio je prvi topnik kluba Jasmin Mešanović kojemu je to bio deveti prvenstveni gol. Nemanja Bilbija je u 17. povisio na 2:0, a u 23. među strijelce se upisao i Ognjen Todorović. Gol Olivera Petraka iz 71. minute, uvelike potpomognut nespretnošću vratara Mladena Ilića, bio je samo šlag na tortu.

- Bilo je teže nego što izgledalo, jer je Krupa kvalitetan protivnik. Pokazali su to tokom prvih deset minuta, ali na sreću, mi smo na vrijeme postigli gol, što je umanjilo njihove ambicije. Bilo je lakše kasnije, iskontrolirali smo drugo poluvrijeme i zasluženo pobijedili, dodao je Slišković koji je nekako, pa skoro preko noći, uspio probuditi prvaka.

Kako je to učinio i kolike su njegove zasluge što se dva tjedna nakon domaćeg kiksa od Metalleghea i ostavke Ivice Barbarića sada Pod Bijelim brijegom ponovno svi smješkaju? Čini se, barem zasad, da je reaktivirao svoje spasiteljske moći, koji mu nisu pomogle da u svom posljednjem trenerskom angažmanu Široki odvede do titule - u završnici sezone 2014./2015. Širokobriježane je također preuzeo s prve pozicije, no na kraju su ne samo ostali bez naslova, nego i bez Europe. Ponavljamo, protiv Krupe je to bila samo jedna pobjeda nakon niza blijedih partija, ali učinjeno je to na dojmljiv način, s tri pogotka u prvih dvadesetak minuta, a to dosta govori o Sliškovićevom pristupu koji se kod njegovog trećeg angažmana na klupi Zrinjskog uvelike bazirao na psihu.

Najveće pojačanje na tribinama

Uoči Krupe igrače je rasteretio utakmicom između sebe u kojoj je i sam zaigrao s pomoćnikom Mariom Ivankovićem, a efekta je očito dala i zajednička večera, svojevrsni team building.

Općenito je njegov ležerni pristup bio nešto što je igračima trebalo, ali daleko od toga da je Baka iz njih izvukao ono najbolje samo lijepim riječima. Povukao je i konkretne poteze pa je tako kontra svim dosadašnjim medijskim istupima iz kluba čak kritizirao činjenicu da Zrinjski na svakoj poziciji ima po dva-tri rješenja.

Ostao je dosljedan svom stavu i pri odabiru momčadi za Krupu pa je na tribine poslao najzvučnije pojačanje ove zime, Tonćija Kukoča, ali i Zvonimira Blaića, Nermina Jamaka, Tonija Jovića, Momčila Mrkaića.

Uzalud su navijači uoči utakmice upirali prstom u svako od spomenutih imena koja su izostavljena iz kadra, jer na kraju krajeva - rezultat je došao i to ne bilo kakav.

Sljedeće pitanje, koje se postavlja samo po sebi, glasi: što će pobjeda protiv Krupe značiti za nadolazeći derbi protiv Željezničara? Važna je, jer je igrače digla iz ponora. Važna je jer je zadržan bod prednosti nad Željezničarom. Važna je jer je Zrinjski ponovno djelovao kao prvak, ali treba biti realan - Plavi s Grbavice neće se Pod Bijelim brijegom braniti kao Krupa, pokušat će sve ne bi li drugi puta zaredom Plemiće srušili u njihovom dvorištu - a jesenas je u onom blatnjavom derbiju to izgledalo ružno za Mostarce koji su tada primili četiri komada (0:4).

Sigurno da je za Zrinjski olakotna okolnost to što se igra Pod Bijelim brijegom, a ne na Grbavici, gdje se i u subotu pokazalo kako tamo vlada atmosfera koja je Želji jak vjetar u leđa. Međutim, to može biti i dvosjekli mač, upravo zbog onog teškog poraza s kraja jeseni, u jeku nastanka krize koja se produljila na početak proljeća.

Tu opet uskače Sliškovićev pristup koji je već dao ploda, s tim da mostarski stručnjak sada u rukama ima i bolji materijal - momčad koja više nije u rupi. Priprema će stoga zasigurno biti drukčija nego za Krupu, jer i Željo će biti drukčiji protivnik, a koliko ćemo drukčiju utakmicu gledati - ovisit će prije svega o igračima čiji je inicijalni odgovor bio jako dobar.

Još nešto važno za istaknuti. Slišković Želju nije posebno spominjao netom nakon Krupe, ali jeste uoči utakmice, ispalivši par otrovnih strelica prema Grbavici...

- Željo dobro gura rezultatski, ali nisu me impresionirali, izjavio je tada.