Igrači Hrvatske ne žele premije za Srbiju: 'Bila bi uvreda kad bi ih netko pokušao motivirati novcem'

U taboru Vatrenih kazali su nam da bi za igrače bila uvreda kad bi ih netko pokušao motivirati novcem kako bi dobili tu utakmicu. Za očekivati je stoga da po tom pitanju neće biti preokreta, kad se okupe u hotelu As.
Svaki od Štimčevih izabranika zna da se radi o susretu posebne vrste, takvi se rijetko igraju, za neke to će biti jedinstveno iskustvo u karijeri. Svjesni su što će za navijače i narod značiti budu li 22. ožujka trčali pobjednički krug i posebno sada, u vremenima krize, bilo bi nepristojno i spomenuti premije. No, nije to ništa novo. Niti za utakmicu u listopadu 1999. između Hrvatske i SRJ nisu postojale posebne financijske stimulacije, samo uobičajena nagrada za plasman kakva se uvijek isplaćuje. Tada je Davor Šuker i kolege nisu dobili, Belgija i Nizozemska ostale su nedostižan cilj.

To ne znači da Srni, Modriću, Mandžukiću i društvu neće baš ništa pripadati ukoliko osvoje tri boda. Podsjećamo, prema odluci HNS-a Vatreni će za svaku pobjedu u ovom izlučnom ciklusu dobiti 5.000 eura po igraču, dok se neodlučeni rezultati ne premiraju. To je znatno manje od prakse iz minulog razdoblja, tada su, primjerice, za trijumf nad Maltom nogometaši primili po 15.000 eura, a za trijumf u Istanbulu u doigravanju i znatno više. Na putu prema Brazilu zaradili su već tri bonusa, svladali su dvaput Makedoniju, te jednom Wales. No, nemojte nimalo sumnjati, ovu dečki sanjaju samo jednu nagradu - nastup na Svjetskom prvenstvu u Brazilu!

jutarnji list