HŠK Zrinjski: Prošle sezone bili najlošiji, a danas su uz Želju najbolji gost lige

Gradski derbi, Zrinjski - Velež, HŠK Zrinjski, Premijer liga BiH, Slaven Musa, HŠK Zrinjski, odmor, pripreme
To se posebno može konstatirati ukoliko Plemići u narednim kolima okrune sve ono što su do sad učinili. A učinili su mnogo. Zrinjski je sa bodom u Gradišci dospio na drugo mjesto na tablici kada su u pitanju gostujući mečevi, gdje se istina na diobi nalaze još i Olimpic, Široki Brijeg i Sarajevo.

Dobri rezultati na gostujućim terenima došli su dolaskom Slavena Muse na kormilo tima. Njegovi prethodnici Dragan Jović i Marin Bloudek u prošloj sezoni na dvanaest prvih gostovanja nisu uspjeli upisati niti bod, što je Zrinjski pretvorilo u do tada najlošijeg gosta lige. Međutim od Musinog dolaska stvari su se drastično promijenile. Musa je do kraja prošle sezone uspio osvojiti sedam gostujućih bodova koji su kasnije bili ključni za opstanak Zrinjskog u Premier ligi, da bi od starta ove započela žetva koju su unazadile čudne sudačke odluke koje su Zrinjski koštale poraza u Banjoj Luci - za sada jedinog gostujućeg u ovoj sezoni. Na ostalih šest mečeva Zrinjski je izbjegao poraz.

Plemići nakon dvanaest kola zahvaljujući bodovnoj zalihi sa gostovanja danas zauzimaju odlično četvrto mjesto na tabeli Premijer lige, a da su Pod Bijelim brijegom bili superiorni kao na strani sada bi vjerobatno bili uz rame sa liderom Širokim Brijegom. Ipak priključak vodećima je posve realan. Raspored ide na ruku Slavenu Musi. Primjera radi u sljedećih pet kola Zrinjski će čak četiri puta biti domaćin.

SCsport.ba