HŠK Zrinjski: Pobjeda jedina opcija

Zrinjski-Široki
Jer u svakoj utakmici Plemići protiv sebe imaju vrlo motivirane protivnike željne skalpa prvaka i lidera. Ove subote rival je Željezničar pa će to zaista biti derbi, izazov više za Mostarce.

Sloboda je arhivirana, iako će način na koji je uhvaćen bod na Tušnju ostaviti ožiljak - imali su Mostarci 3:0 i na kraju spašavali bod. No, kako bi normalno nastavili dalje, morali su se brzo prešaltati na Željezničar...

- Poslije Slobode dolazi još jedan derbi protiv Želje, svaka je utakmica bitna pa tako i ova, ustvrdio je šef struke Vinko Marinović pa se još jednom reko ramena osvrnuo na remi iz Tuzle.

- Sigurno da želimo odigrati puno bolje nego u Tuzli drugo poluvrijeme, gdje smo imali rezultat i prednost, ali smo to ispustili pa nam je sada jedina opcija pobijediti Željezničar i zadržati prednost.

A Mostarci imaju plus šest u odnosu na Radnik, sedam bodova fore u odnosu na Sarajevo i devet ispred Željezničara koji se u posljednje vrijeme lagano diže.

- Neće biti lako, jer Željezničar je podigao formu, a pred kraja jeseni svima su bodovi vrlo važni. Čeka nas teška utakmica, a nadam se i dobrim vremenskim prilikama.

Stanje kadra u taboru lidera gotovo je savršeno, svi su u kombinacijama za derbi, što kod Željezničara nije slučaj - struka će morati osmisliti plan bez kartoniranih Siniše Stevanovića i Aleksandra Kosorića...

- Ovo je prva utakmica otkako sam tu, da nemamo pritisak moranja, naglasio je strateg Plavih Slavko Petrović koji se poput Marinovića nakratko vratio u prošli vikend iz kojeg je izvukao motiv više za gostovanje Pod Bijelim brijegom.

- Drago mi je da smo u teškim uvjetima u Vitezu odigrali borbenu utakmicu, ekipa je trkački pružila sve. Sada s jednim samopouzdanjem idemo Zrinjskom. Znamo da su najkvalitetniji u državi, da imaju taj niz bez poraza na domaćem terenu, ali vjerujem imamo šansu nositi se s njima. Nadam se da ćemo i pored dva suspendirana igrača odigrati dobru utakmicu i eventualno prirediti iznenađenje.

Pobjeda Želje, barem s obzirom na statistiku posljednjih pet duela, bi iznenadila. Jer Plavi s Grbavice Zrinjski nisu uspjeli pobijediti u posljednjih pet međusobnih okršaja - iz tog perioda Mostarci su izvukli tri pobjede.

Dnevni list