HŠK Zrinjski: GOŠK-u nećemo dozvoliti iznenađenje

zrinjski sloga
...... no pomoćni trener Mario Ivanković kaže da će struka od igrača tražiti maksimalnu ozbiljnost, kako ne bi bilo mjesta iznenađenju.

Pripreme su praktički završile, lopta će se na premijerligaškim terenima ponovno, nakon duge zimske pauze, zakotrljati nadolazećeg vikenda. Za branitelje naslova, trenutno drugu momčad tabele s bodom zaostatka za vodećim Željezničarom, proljeće počinje domaćim duelom protiv GOŠK-a. Jasno, Plemići su izraziti favoriti, ali zbog toga nisu nimalo arogantni...

- Utakmica je to u kojoj su nas svi proglasili apsolutnim favoritima, ali GOŠK sigurno ima kvalitetu barem pokušati osvojiti bod, a mi smo na to spremni. Jasno je da nas zanima samo pobjeda, rekao nam je prvi pomoćnik u stožeru Blaža Sliškovića, Mario Ivanković.

Pripreme za ono što čeka ovog proljeća, kada Zrinjski napada povijesnu treću titulu, nisu bile idealne, ali...

- Nakon mjesec i deset dana priprema pred nama su novi prvenstveni izazovi. Imali smo dosta problema, prije svega zbog reprezentativaca (Pirić, Bilbija, Todorović, op. a.) koji nisu bili s nama na udarnom dijelu priprema u Istri, a pogodile su nas i ozljede - Stanića i Džijana. Međutim, možemo reći da smo na kraju sve odradili i vjerujemo da spremni dočekujemo nastavak.

Spremni i poprilično osvježeni - Zrinjski je ove zime napustilo devet imena, toliko ih je novih došlo Pod Bijeli brijeg.

- Nova imena su mahom mladi igrači željni dokazivanja, s tim da treba istaknuti kako su se Kokorović i Bencun priključili malo kasnije, zbog čega je u ovom trenutku, bez utakmica, teško dati neku validnu ocjenu. Međutim, sigurno je to da će sva nova imena, koja odreda imaju kvalitetu, natjerati standardne prvotimce da daju svoj maksimum, što se uostalom vidjelo i u generalnoj provjeri protiv Sloge (4:0, op. a.).

Nije dobro previše gledati previše unaprijed, ali raspored u preostala četiri kola Lige 12 ne djeluje loše za Zrinjski. Ugostit će Plemići GOŠK i Željezničar, gostovat će kod Mladosti i Borca...

- Rekao bih da nas čeka srednje težak raspored, ali po mom mišljenju, raspored koji možemo iskoristiti da se distanciramo barem od jednog-dva rivala u borbi za naslov. Svaka od tih utakmica bit će zahtjevna, sigurno i gostovanja kod Mladosti i Borca.

Na Gabeljane bez četvorice

Struka na otvaranju proljeća neće moći računati na četiri imena. Zbog kartona unutra nema Ognjena Todorovića i Semira Pezera, ozlijeđeni su Hrvoje Džijan i Srđan Stanić. "Nadamo se da će se Džijan uskoro priključiti treninzima, dok je kod Stanića situacija nešto ozbiljnija", rekao nam je Ivanković.

Dnevni list