FOTO  HŠK Zrinjski: Do kraja jesenskog dijela vratiti momčad na pobjednički put

HŠK Zrinjski, FK Radnik
... 'Plemića' Blaž Slišković ne smatra da je njegova momčad u nekoj posebnoj igračkoj krizi.

- Što se tiče same kvalitete, mi možemo donekle biti zadovoljni igrom, i protiv Sarajeva, posebice protiv Širokog. Međutim, rezultat je izostao. Po prikazanoj igri u te dvije utakmice definitivno smo zaslužili više od dva poraza - kazao je Slišković na konferenciji za novinare uoči subotnjeg susreta Zrinjski - Radnik.

Dodao je kako možda i nije loše što se rezultatska kriza dogodila sada, a ne na proljeće kada se bude igrala Liga za prvaka i kada će svaki izgubljeni bod imati puno veću težinu.

Analizirajući situaciju koja je dovela do rezultatske krize, Slišković je kazao kako se, po njegovom mišljenju, radi o padu voljnog momenta kod nekoliko ključnih igrača te umoru koji je sustigao momčad koja je počela s pripremama jako rano, već krajem lipnja.

Slišković je kazao kako je obavio niz razgovora sa svojim nogometašima te da vjeruje kako će ih do kraja jesenskog dijela sezone uspjeti podići i vratiti momčad na pobjednički put.

U sljedećih pet kola Zrinjski ima nešto povoljniji raspored (Radnik, Sloboda i Vitez kući, Krupa i Čelik u gostima), a Slišković je optimističan i najavljuje osvajanje maksimalnih 15 bodova te povratak na vrh ljestvice.

- Objektivno se možemo nadati maksimalnom učinku u tih pet utakmica. Nadam se da smo iz ovog negativnog niza izvukli neke pouke i sada to moramo pokazati na terenu - kazao je strateg Zrinjskog.

Što se tiče Radnika, Slišković je kazao kako se radi o opasnoj momčadi koja je izašla iz rezultatske krize i sada igra jako dobro.

- Od devet mogućih bodova u zadnja tri kola osvojili su sedam i mogu biti veoma opasni za nas, pogotovo što su oni u usponu, a mi u krizi. Moramo zato pokazati karakter i u takvoj jednoj teškoj utakmici dobro se pomučiti i osvojiti tri boda - kazao je.

FENA