HŠK Posušje: Spremni i za Prvu ligu FBiH

hšk posušje, hšk posušje
I nakon lanjskog odlaska čak osam nogometaša u druge sastave, trener Posušana Leo Slišković posložio je sastav i s dva pojačanja ostvario cilj - prvo mjesto.

Posjetimo, posuški nogomet je svojedobno bio i u najvišem razredu, Premijer ligi, a i dva puta posuški nogometaši bili su prvaci Lige Herceg Bosne. Tribine stadiona Mokri dolac bile su pune gledatelja - nerijetko i do osam tisuća gledatelja.

Brojne čestitke

Na kraju jeseni, nakon slavlja, porazgovarali smo s trenerom Leom Sliškovićem kojemu, kao i svima u klubu, stižu brojne čestitke.

- Hvala na potporama cijelom sastavu, pa i novoj Upravi te navijačima. U Čitluku smo potvrdili snagu i pobjedom osigurali prednost za proljeće. Teže se ozlijedio strijelac za pobjedu u Čitluku Danijel Begić, a ovom prigodom zahvaljujem domaćinu i Hitnoj službi Čitluk na brzoj intervenciji.

Na kraju jeseni HŠK Posušje ima 37 bodova i omjer postignutih i primljenih golova 34:11, od kojih je njih 17 zabio Dominik Begić za kojeg su zainteresirani brojni klubovi, osobito ekipa Zrinjskog. Dominik je za vrijeme prvenstvene stanke u Premijer ligi par dana boravio s klubom iz Mostara u Međugorju. Njegov daljnji nogometni put bit će uskoro poznat.

- Bogu hvala, nagradio me je tim golovima, samo nisam u tri utakmice zabio, što je jako dobar moj osobni rezultat. Nadam se samo da ću ostati zdrav i da ću i dalje zabijati, izjavio je Dominik.

O boravku na mini pripremama sa Zrinjskim kaže kako je struku zadovoljio, priključio se treninzima mostarskog kluba, no više od toga nije mogao reći.

Bit ćemo prvaci i na kraju

Novi čelnik HŠK Posušje Damir Jurišić naglasio je kako su i sami pomalo iznenađeni osvajanjem jesenskog naslova s čak pet bodova više od drugoplasirane ekipe.

- Oslonili smo se na domaće igrače uz dva pojačanja. Trener Slišković je to sve dobro ukomponirao, stvorila se odlična atmosfera uz želju za oporavkom ozlijeđenog Danijela Begića.

I navijači posuškog kluba - popularni "poskoci" - velika su potpora HŠK Posušju, a u samoj završnici Druge lige nadaju se punim tribinama na Mokrom docu, kada će se zapjevati i klupska himna:

"Posušje, Posušje, ti si nam u krvi, mi smo od svih jači i bit ćemo prvi!".

Vecernji.ba