Draženko Bogdan trener pionira HŠK Zrinjski

Pioniri Zrinjskog prvaci!
Možete li nam se ukratko predstaviti?

Zovem se Draženko Bogdan, trener sam u Nogometnoj školi HŠK Zrinjski. Nakon igračke karijere koju sam završio u HŠK Zrinjskom 2000-te godine, započeo sam s radom u nogometnoj školi. Prva selekcija su bili pioniri generacija 89/90. Narednih godina sam praktički vodio sve selekcije i nakon dvije godine rada u seniorskoj momčadi kao asistent, evo ponovo sam u školi i to ponovo sa selekcijom pionira.

Iz vaše bogate igračke karijere možete li nam izdvojiti ime trenera koji je posebno zaslužan za ovo što danas radite?

Pošto sam odrastao u Osijeku tako sam prošao i omladinsku školu NK Osijeka. Imao sam sreću da me treniraju eminentni stručnjaci Grnja, Đuričić, Čordaš, Ljupko Petrović i Zlatko Stanković koji je jedan od najboljih trenera omladinskog nogometa. On je svojevremeno vodio akademiju Davor Šuker u kojoj sam imao priliku raditi i ujedno se školovati. Svakako treneri sa ovog područja koji su mi puno pomogli su Franjo Džidić, Mican Kordić,Vladimir Skočajić - Taramba. I danas mi Franja i Taramba pomažu u mome trenerskom poslu. Inače mislim da u ovom poslu učiš cijeli život i smatram da od svakoga tko se bavi ovim poslom možeš ponešto novo naučiti.

Kakva je relacija vas i ljudi koji vode školu? Jedan ste od trenera zbog kojih roditelji upisuju djecu u školu nogometa, kako gledate na to?

Ekipa trenera je izuzetno skladna, međusobno se dogovaramo i pomažemo jedni drugima. Da li se djeca upisuju u školu radi mene? Ne znam to mi puno znači ako je tako. Ja nastojim imati prvenstveno pedagoški pristup u radu sa djecom. Mislim da je vrlo bitno djecu prvo odgajati i reći da je škola na prvom mjestu. Prijateljski odnosi i poticanje radnih navika , lijepo ponašanje su preduvjet za dobar i kvalitetan trening. Meni je satisfakcija da su neki dječaci koje sam trenirao postali igrači, ali isto tako oni koji su izišli na pravi put i najsretniji sam kada me sretnu na ulici i svi mi se srdačno jave. Mislim da je to uspjeh.

Kako ste zadovoljni proteklom sezonom?

Sezonom sam zadovoljan jer smo završili na prvom mjestu, sa vrlo dobrim prikazanim igrama i vrlo efikasno. Postigli smo 107 pogodaka a primili 10.

Koje su Vaše želje i ciljevi u nastavku prvenstva?

Želje su da se dobro predstavimo u daljnjem natjecanju za prvaka BiH i ako možemo odemo do kraja.

Gdje vidite vaše prednosti u odnosu na druge klubove?

Ne mogu dati ocjenu s obzirom da nisam imao prigodu gledati ostale ekipe ali mogu reći da smo mi ekipa koja igra otvoren i napadački nogomet sa što više posjeda i sa što više pogodaka.

Uspijete li uz svoj trenerski posao uloviti i malo vremena za sebe. Kako provodite slobodno vrijeme?

Slobodno vrijeme provodim sa obitelji i naravno uz kavu sa prijateljima, tema nogomet, Zrinjski ...

Za kraj kakvi su Vam osobni planovi za budućnost?

Nemam dugoročne planove,daj Bože zdravlja i uživaj u životu i nogometu.

hskzrinjski.ba