Dolazi i dvjestotinjak navijača Intera iz Italije, Hrvatske i Srbije

... Nerazzurra, Boys sana stoji kako je autobus za Split popunjen, dok će ostatak na gostovanje krenuti osobnim automobilima.

Iako je Inter jedan od klubova s najvećom podrškom u Italiji, ova brojka je sasvim pristojna s obzirom da većina talijanskih tifosa nije tako mnogobrojna na gostovanjima van Apeninskog poluotoka, pogotovo ne u ovako ranim fazama natjecanja. Ipak gostovanje u Splitu je uvijek navijački atraktivno budući da je grad pod Marjanom kolijevka najstarije navijačke skupine u Europi.

I Inter se također može pohvaliti s jednom od najstarijih organiziranih navijačkih skupina na starom kontinentu. Spomenuta grupa Boys san, jedna od mnogobrojnih koje podržavaju Nerazzurre, osnovana je 1969. godine, te i dan danas drži primat među ostalim skupinama. Uz nju se po veličini i organiziranosti ističe još grupa pod nazivom CN69.

Osim dvije spomenute skupine na tribini Interovih tifosa djeluje još nekoliko njih. Interovi navijači se razlikuju, kao i većina talijanskih, tek po političkoj opredijeljenosti. Tako kod Intera prevladavaju desničarski orijentirane skupine, dok su ljevičari u manjini.

Na Poljudu se u četvrtak može očekivati stotinjak navijača koji će doći organizirano iz Italije, dok bi ostatak brojke trebali činiti turisti koji ljetuju na Jadranu, te navijači Intera iz Hrvatske i okolice. Naime, malo je poznato da u Hrvatskoj djeluje i registrirana udruga navijača Intera. Njeno sjedište je donedavno bilo u Rijeci, gdje ima i najviše pristalica Nerazzurra, a kasnije je prebačeno u Zagreb.

Hrvatski navijači Intera imaju i svoj forum (Inter u srcu) na kojem su najavili dolazak u Split. Ostatak se može očekivati iz susjednih zemalja gdje talijanski klub također uživa veliku podršku, posebice iz Srbije koja broji najviše pristalica Intera, što je i logično budući da je Dejan Stanković dugo godina bio jedna od ikona kluba.

Izvor: dalmacijanews.com