'Dine i Miš' okupili stotine djece u Grudama! Načelnik im poručio: Ugledajte se na svoje uzore

Grude, turnir
Ove godine igra se treći memorijalni nogometni turnir pod nazivom "Zdravko Jurčić Miš i Dinko Vranješ Dine".

Gledajući po brojnosti ekipa i igrača radi se o jednom od najmasovnijih memorijala u BiH, a to su Miš i Dine kao odgajatelji djece i ljudi, a kasnije nogometaša, i zaslužili.

Ove godine u Grudama nastupaju Hajduk Split, Zrinjski Mostar, Široki Brijeg, United Sarajevo, Brotnjo iz Čitluka, Branitelj iz Mostara, Tomislav iz Tomislavgrada, Blato Ljuti Dolac iz Širokog Brijega, HŠK Posušje, NKH Dubrave iz Stoca, Sloga iz Ljubuškog, Imotski 1991, Troglav Livno, Leostars Trebinje, FK Velež Mostar, As Međugorje, Limači Čapljine, Sport Talent Mostar i Klobuk.

U vremenu euforije oko Svjetskog prvenstva, u danu kada Hrvatska igra utakmicu protiv Nigerije, ovaj memorijal je još aktualniji i zanimljiviji što su ustvrdili i voditeljica programa Franka Čale Braćić, spiker i reporter Marin Zorić Bosna, vršitelj dužnosti predsjednika kluba Vinko Jasak - Ćoso, kao i drugi koji nazoče ovom velikom događaju za jednu lokalnu zajednicu.

Memorijal je otvorio grudski načelnik Ljubo Grizelj, na čija su pitanja mališani rado odgovarali, pa su mu kazali i da nisu umorni i da jedva čekaju da igre krenu. - Kao općinski načelnik srdačno vas pozdravljam i želim svima vama dobrodošlicu ovdje u Grude, u Zapadnu Hercegovinu. Ja sam malo pogledao ove natpise i prebrojao da je preko 20 ovih informativnih natpisa i vidio da vas uistinu ima iz svih krajeva. Drago mi je da su vas organizatori uspjeli okupiti ovdje. Još sam primijetio da među dječacima ima i jedna djevojčica i molim da nju svi posebno pozdravite - kazao je Grizelj, a djevojčica je dobila ogroman pljesak.

Osvrnuo se grudski načelnik i na Svjetsko prvenstvo u nogometu. - Vi se danas natječete u vremenu najvećeg natjecanja u nogometu, koje se svake četiri godine igra u svijetu, radi se o Svjetskom nogometnom prvenstvu. Nema boljeg trenutka od ovog sada da se natječete, da gledate svoje uzore na televiziji, da čitate o njima, da lijepite njihove sličice i da se ovdje natječete za prestižne medalje i nagrade koje ćete na kraju dobiti. Unaprijed čestitam svim pobjednicima, ali i čestitam onima koji će biti drugi, treći i osvojiti neka niža mjesta jer svi ste uspjeli samim time što ste se došli natjecati - kazao je Grizelj. Istaknuo je da nema natjecatelja koji će postići uspjeh ako nema svoje uzore.

- Ovdje imamo dva imena, vi se njih ne sjećate, ali vaši roditelji i treneri ih se sjećaju, to su Dine i Miš. Na svjetskoj sceni su vaši uzori Modrić i Mandžukić, ugledajte se na njih, samo ćete tako strpljivim radom, uvažavajući vaše uzore, postići one rezultate kojima težite. Ovom porukom, treći memorijalni nogometni turnir "Zdravko Jurčić Miš i Dinko Vranješ Dine" proglašavam otvorenim - kazao je Grizelj.

Vršitelj dužnosti predsjednika HNK Grude Vinko Jasak - Ćoso zahvalio je svim nazočnima. - Hvala što ste nas došli podržati u tome da sačuvamo sjećanje na naše nogometne legende. Tereni su pred vama i neka u poštenoj i korektnoj sportskoj borbi pobijedi bolji - istaknuo je Jasak.

Grude.com