Chelsea u finalu Lige prvaka

Chelsea je večeras na "Nou Campu" odigrao neodlučeno 2:2 s braniteljem naslova Barcelonom, ali je zahvaljujući pobjedi u prvom meču u Londonu (1:0) izborio drugo 'europsko' finale u povijesti.

Barcelona je tako nakon poraza od Reala doživjela još jedan težak udarac, pošto je ostala bez naslova prvaka Europe. Katalonci su imali vodstvo od 2:0 i igrača više, jer je u 37. minuti isključen Terry, ali su gosti iz Londonu do kraja uspjeli postići dva gola i napraviti senzaciju.

Barcelona je povela u 35. minuti golom Busquetsa, a dvije minute kasnije crveni karton dobio je Terry. Iniesta je u 44. minuti pogodio za 2:0 i svoju ekipu doveo na korak do finala. No, samo minutu kasnije Chelsea je preko Ramiresa smanjio na 2:1, što je bio rezultat koji je taj tim vodio u finale.

Barcelona je u drugom poluvremenu sve karte bacila u napad, a veliku prigodu za povećanje vodstva propustila je u 49. minuti kada je Messi iz jedanaesterca pogodio gredu.

Do kraja utakmice igralo se uglavnom na polovini tima iz Londona, koji se uspješno branio, a u 90. minuti iz kontranapada postigao i drugi gol. Fernando Torres, koji je nekoliko minuta ranije zamijenio Drogbu, pobjegao je obrani katalonskog tima i pogodio za veliko slavlje Chelseaja i plasman u finale.

Chelsea će 19. svibnjau Münchenu igrati s pobjednikom drugog polufinalnog meča između Reala i Bayerna. Prednost iz prvog meča ima Bayern (1:2).

(Fena)