FOTO/VIDEO  NBA liga: Bogdanović solidan, Zubac ostvario učinak karijere

Ivica Zubac, NBA liga , nba, Ivica Zubac, NBA liga , Ivica Zubac, nba, NBA liga , Ivica Zubac, NBA liga , la lakers, Ivica Zubac, NBA liga , Ivica Zubac, NBA Ljetna liga, Ivica Zubac, nba, Ivica Zubac, NBA liga , Bojan Bogdanović, Ivica Zubac, NBA liga , Ivica Zubac, nba, NBA liga , Dragan Bender, NBA liga , Ivica Zubac
Zubac je ponovo zaigrao u početnoj petorici, a na terenu je proveo 33 minute uz šut 8-12 iz igre, te 3-4 s linije slobodnih bacanja. Upisao je i po četiri skoka i blokade, tri asistencije i jednu izgubljenu loptu.

Bila je to njegova druga sjajna predstava u posljednja tri dana. U subotu je prvi put ove sezone dobio priliku zaigrati u početnoj petorci Los Angeles Lakersa, a pruženu je šansu iskoristio postigavši 16 koševa uz 11 skokova u pobjedi protiv New Orleans Pelicansa. Protiv Grizzliesa je bio još efikasniji, no njegova momčad je ovoga puta upisala poraz, treći u posljednje četiri utakmice, te četvrti u posljednjih šest susreta.

Kod Lakersa najefikasniji je bio LeBron James s 22 koša i 14 skokova, dok je Brandon Ingram dodao 20 koševa.

U domaćim redovima nije bilo Michaela Beasleya kojem je preminula majka nakon teške bolesti. Beasley je ove sezone propustio 13 utakmica kako bi što više vremena proveo s majkom, a sredinom prosinca doveo ju je na utakmicu protiv Washingtona jer je željela gledati sina u dresu Lakersa.

Bogdanović opet na visokoj razini
"Iskreno, nismo niti zaslužili pobjedu. Činili smo previše pogrešaka. Nemamo opravdanje za ovakvu predstavu, posebno u obrani," kazao je trener Lakersa Luke Walton. U redovima Grizzliesa, koji su prekinuli niz od pet uzastopnih poraza, najefikasniji su bili rookie Jaren Jackson Jr. sa 27 koševa, dok su Mike Conley i Marc Gasol dodali po 17 koševa.

Indiana Pacersi su bili bolji od Washington Wizardsa upisavši pobjedu 105:89. Bila je to deveta pobjeda Pacersa u zadnjih 11 susreta. Wizardsi su večer prije igrali tri produžetka protiv Phoenixa i noge su bile ''teške'', što je Indiana znala iskoristiti.

"Znali smo da će biti umorni, odigrali smo odličnu obranu," kazao je Myles Turner sa 18 koševa i 17 skokova najbolji igrač u pobjedničkim redovima. Domantas Sabonis je dodao 15 koševa i 10 skokova, dok je hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović zabio 14 koševa za 30 minuta uz šut 5-12 iz igre, 3-7 za tricu, te 1-2 s linije slobodnih bacanja. Dodao je i tri skoka, tri ukradene lopte, dvije asistencije i tri izgubljene lopte.

U redovima Wizardsa najefikasniji igrač bio je Markieff Morris sa 16 koševa i šest skokova, dok je Thomas Bryant zabio 11 koševa. Razočarao je John Wall postigavši svega sedam koševa.