FOTO  HKK Zrinjski: Hrabrom igrom do pobjede nad Bosnom

HKK Zrinjski, KK Bosna
Nakon utakmice održana je tiskovna konferencija na kojoj su govorili treneri Zrinjskog i Bosne, te igrači Ramljak i Knežević.

Trener Bosne Damjanović čestitao je Zrinjskom na zasluženoj pobjedi i istakao: Obije ekipe su htjele doći do prve pobjede u Aba ligi 2. Zrinjski je zasluženo pobjedio, a mi smo platili ceh svojim greškama i prevelikim brojem izgubljenih lopti.

Slično je rekao i Knežević koji je prvo izrazio zadovoljstvo što je opet u Mostaru. Zatim je čestitao Zrinjskom na pobjedi i rekao je da njegova ekipa nije ispoštovala dogovor prije utakmice, te ih je stigao novi poraz.

Trener Zrinjskog Vlašić je bio sretan zbog pobjede i čestitao je Bosni na fer i sportskoj igri, te istakao: Hrabro smo igrali danas što mi je najdraže od svega, a trebala nam je pobjeda jednima i drugima. Mislim da smo agresivnim pristupom uspjeli manje griješiti od Bosne i na kraju slaviti. Drago mi je kako su igrači reagirali večeras hrabro i prvenstvo je dugo želim sreću nama i gostima.

Zadnji je riječ dobio Ramljak koji je rekao da je ekipa ispoštovala dogovor sa trenerom . Mislim da smo se dobro držali u cijelom susretu osim na početku drugog dijela, ali smo u završnicu ušli hladne glave i nismo dopustili Bosni da se približi, mada smo im mi to i ponudili sa par grešaka. Ovo je početak, nismo još na pravom nivou i mislim da ćemo se još dizati, i mi i Bosna.

HERCEGOVINA.info