Što čini pravoga muškarca?

Mit 1: Muškarci nemaju emocije
Možda će se ovo činiti kao iznenađenje, no muškarci su emotivniji od žena. No za razliku od žena, od muškaraca se ne očekuje da otvoreno pokazuju svoje osjećaje pred drugima. Zbog toga se muškarci nerijetko izvana čine čvrstima i pomalo bezosjećajnima dok duboko u sebi neke situacije proživljavaju emotivnije od žena. Poticanjem partnera da s vama podijeli svoje prave osjećaje pomoći ćete im da se otvore, budu sretniji te učvrstiti svoju vezu.

Mit 2: Muškarcima je seks najvažniji
Istina je da je seks muškarcima jako bitan, možda i više nego većini žena. No velika tajna koju muškarci kriju jest njihova želja da pronađu partnericu koja će ih razumjeti te s kojom će moći razgovarati. Muškarci obožavaju maštati i razmišljati o seksu, a uživanje u njemu pruža mu osjećaj povezanosti s partnericom. Stoga, kada vas vaš partner idući put pogleda 'onim' pogledom, prije nego što odbijete seks, sjetite se da možda želi dokaz da ste vi i on neuništivi tim.

Mit 3: Muškarca definira njegov posao
Za muškarce, pritisak da uspiju na radnome mjestu dolazi s dvije strane; jedna je želja za uspjehom u određenom području ili projektu, a druga je želja za uzdržavanjem i brigom za obitelj koja ga treba. Međutim, dužnost i želja nisu isto što i identitet, stoga je razmišljanje da muškarca definira njegov posao netočno. Isto vrijedi i za žene, no povijesno su muškarci češće bili definirani vlastitim zanimanjem kao načinom za iskazivanjem vlastitih strasti. Razgovaranje s partnerom o njegovim interesima i željama može vam otkriti jako puno toga o njemu te pomoći da ga dublje upoznate.

Mit 4: Muškarci su ograničena bića
U nemogućnost da naprave određene stvari i ispune neke obveze, muškarci su razvili najefektivniju propagandu – da su nerazvijeni i nemoćni za neke stvari. Vjerovanje u ovaj mit donosi određene 'nagrade', tako se od muškaraca redovito manje očekuje, a nepoželjno ponašanje im se tolerira. Umanjivanjem doze vlastite superiornosti žene će muškarcima omogućiti da se oslobode te im dati šansu da se dokažu i pokažu svoju ljepšu stranu koja uključuje znatiželju, ljubav i odanost.

Mit 5: Muškarci mrze obveze
Muškarci se vrlo često predstavljaju kao čvrste i hladne osobe kojima ljubav, pažnja i osjećaji ne znače jako puno. Upravo takav stav može biti poguban za uspjeh veze. No kao i mnoga druga vjerovanja, i ovaj mit o muškarcima potpuno je nerealan, a dovoljno je da se samo prisjetite koliko ste puta svoga partnera prekinuli ili ignorirali njegovu želju za fizičkim kontaktom i trenutkom pažnje. Iako će se velik broj muškarac htjeti pohvaliti vlastitom samostalnošću i slobodom, istina je da mnogi vole biti u vezi te dijeliti sve s voljenom partnericom.

Mit 6: Muškarci ne komuniciraju
Suprotno uvriježenu mišljenju, istina je da muškarci vole razgovarati i da mnogi uopće nisu šutljivi. Međutim, žene im ponekad jednostavno ne daju do dođu do riječi jer su zaslijepljene pretpostavkom da muškarci ne vole pričati ili da ih pak njihove teme uopće ne zanimaju. Možda se neće moći baš sasvim uživjeti u priču o šminki, odjeći i sniženjima, ali će zasigurno uživati razgovarajući s vama o temama koje ga zanimaju.

Mit 7: Muškarcima je najvažniji izgled
Muškarci vole uživati pri pogledu na lijepo oblikovano žensko tijelo, a neće se buniti ni protiv izazovne odjeće, no istina je zapravo da, slično kao i žene, izgled suprotnog spola smatraju sporednim. Ono što muškarce najviše osvaja su osobnost i vrline žene koja ima se sviđa, a rijetko koji muškarac će ostati ravnodušan kraj odličnog smisla za humor, inteligencije i snalažljivosti.

Mit 8: Muškarci stvari ne doživljavaju osobno
U skladu s uvriježenim mišljenjem da muškarci 'nemaju osjećaje', često se vjeruje kako ih određene stvari uopće ne vrijeđaju te da ih ne shvaćaju ozbiljno. Međutim, loša prezentacija seksualnih vještina, problemi na poslu i zadirkivanje mogu vrlo lako povrijediti osjećaje gotovo svakoga muškarca premda će se veliki dio njih pretvarati da to uopće nema utjecaja na njih.

Mit 9: Muškarci su otporni na kritike
Kritiziranje jednako pogađa i žene i muškarce, premda su žene sklonije raspravljati i razgovarati o vlastitim osjećajima i problemima. Ponekad i u najboljoj namjeri poneki prigovor ili iskrena primjedba može zvučati kao kritika. No iskrenim razgovorom često možete puno saznati puno jedno o drugome, a muškarci, vjerovali ili ne, cijene i slučaju vaše primjedbe.

Mit 10: Muškarci i žene se razlikuju
Premda se preferencije, želje i ponašanje dječaka i djevojčica razlikuju još od malih nogu, ono što se cijeni, bez obzira na spol, jest etičnost, poštenje, odnos prema drugim ljudima i dobrota. Upravo zbog toga, ne treba tolerirati određene oblike ponašanja po rodnoj osnovi, već pronaći način kako voditi istinit i vjerodostojan život.

IZVOR: tportal.hr