Dirljiva gesta beogradskih radnika: odrekli se napojnica za djecu koja nemaju za užinu

Dirljiva gesta beogradskih radnika: odrekli se napojnica za djecu koja nemaju za užinu
Radnici u beogradskoj ćevabždinici odlučili su se odreći svojih napojnica kako bi pomogli djeci koja nemaju novca za užinu, piše srpski Blic.

U ćevabdžinici su također postavili kutiju na kojoj stoji natpis: "Za malu djecu koja nisu dobila parice za užinu. Tražite djeco, parice u kutiji su vaše", s dodatnim natpisom gdje se napojnice nalaze. Kako Blic doznaje, ovu je akciju pokrenula Adrijana Petrović, kći vlasnika ćevabdžinice koja tamo radi već sedam godina.

"Naš je lokal kraj Sportskog centra Banjica pa je ovdje uvijek mnogo djece. Nije rijetkost da mališani u grupama dođu jesti, a da jedno od njih bude izdvojeno i bez novca, pa zbog toga ne jede. U takvim situacijama sam hranu davala besplatno, ali sam se onda dosjetila ovoga. Prije ove kutije bila je jedna manja, a sad smo odlučili da stavimo veću. Iz nje mališani mogu uzimati novac i tako plaćati hranu ili, ako nemaju dovoljno novca, da dodaju na sumu. Realno, meni tih 20, 30 dinara bakšiša ne znači mnogo, a njima stomaci budu puni", rekla im je Andrijana.

Ovo joj nije prvi put da je pokrenula ovakvu akciju, a priznaje da je "slaba na to".

"Mališanima često bude neugodno kada im kažem da se posluže. Nekad prijetim da dijete nema jer uglavnom stoje i prebiru po džepovima, ali uvijek izađem i pozovem ih unutra. Jednostavno, slaba sam na to", zaključila je Andrijana.