FOTO  Održan 17. Ganga Fest Slivno

slivno, ganga fest, ganga

Festival je svečano otvorio načelnik Runovića Mario Repušić koji je prigodnim riječima poželio gangašima i gangašicama čisto grlo. Svoj blagosov festivalu  je dao mjesni župnik fra Željko Tolić.

Nakon otvaranja festivala  na bini su se redali gangaši i gangašice, a spomenućemo i neke od njih: Tri sestre Nogaluše, Drago Biočić ,gangaši Radobilja Katuni Kreševo, Gangaši iz pet sela, Gangaši iz Podbabja, Tri brata Tolića iz Druma,Gangaši iz Posušja Žajer, Bakula i Kišić.Bilo je tu i guslari Vlado Mikulić, Jerko Bakula, Mate Buljumbašić, Tomislav Smoljo, te mnogi drugi.

Nakon gange i gusala na scenu stupa Vertigo bend iz Opuzena koji je rasplesao mnogobrojne posjetitelje i njihove goste sa poznatim hitovima. Svega ovoga ne bi ni bilo da nije udruge žena Slivanjki sa svojom predsjednicom Brankom Barić koja iako već u podmakloj dobi rade kao da joj je dvadeset godina,  a mlade Slivanjke se trebaju više angažirati da preuzmu dio tereta na sebe, kako kaže stara narodna poslovica na mlađima svijet ostaje.

Za sve posjetitelje je bilo pečenja, kolača, grožđa i ostalih delicija u izobilju. U ime udruge žena Slivno hvala svima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji ovog Ganga festa,  a posebna zahvala ide vinariji Jerković koja je donirala svoja vrhunska vina. Vidimo se i iduće godine u što većemu broju.

Tekst i foto by:Ivica Lozina