FOTO  Poznate Hercegovke o Valentinovu: Volite se jer život je prekratak za čekanja

hercegovke, Valentinovo, Nada Dalipagić, alma fazil obad, marija lovrić, romela bagarić, Daniela Škegro, Mira Pehar, Gordana Zucić
Blagdan sv. Valentina je od davnina obilježavan na dan 14. veljače. Povezanost sv. Valentina uz pitanja ljubavi potječe iz legende o braku mlade kršćanske s rimskim legionarom, koji je iz ljubavi prema njoj također postao kršćaninom.
U Sjevernoj Americi, Europi, kao i u drugim dijelovima svijeta to je tradicionalni dan kad zaljubljeni jedni drugima izražavaju ljubav putem ljubavnih pisama, cvijećem i poklonima. Valentinovo je dobilo ime po sv. Valentinu, zaštitniku zaljubljenih, koji je bio episkop i mučenik, a živio je u 3. stoljeću.

Valentinovo se proslavlja i na prostoru Hercegovine,a za naš portal poznate Hercegovke su odgovorile " Što za njih znači Valentinovo ? "


Nada Dalipagić


-Za mene je taj dan izuzetno značajan i drag jer je to rođendan moje starije kćerke. Da je to i dan zaljubljenih je činjenica koja me dodatno raduje. Volim sve što je pozitivno i daje ljudima povoda da budu pozitivni i dobro raspoloženi. Uostalom ljubav pokreće svijet. Pjesnici, slikari, filozofi , nastojali su je definirati, ali to nitko nije uspio.Ljubav treba živjeti prema partneru , prijatelju , unucima i kada tako živite - život ima smisao i ljepotu.


Daniela Škegro

-Sve ono što asocira na slavljenje ljubavi u startu prihvaćam, pa se podrazumijeva i Dan zaljubljenih ,tj.Valentinovo. Bez ljubavi bi svijet bio prazan i surov.
Širiti ljubav je jedna od zadaća svih nas. Ljubav prema Bogu, obitelji, zavičaju, prijateljima, partneru, i u konačnici ljubav prema životu.
Dan bez ljubavi je kao dan bez sunca, kao ručak bez zrna soli ,kao lice bez osmijeha...
Valentinovo je specifičnije po tomu što se ponajprije vezuje zaljubljenost uz partnera/partnericu. Nemojte biti škrti u darivanju ljubavi, što je više darujete, više ćete je imati!

Gordana Zucić

-Ljubav i međusobno poštovanje između dvoje ljudi je suština sretnog i ispunjenog odnosa, a to je preduvjet za stabilnu i sretnu obitelj. Zbog toga mislim da je obilježavanje Valentinova izuzetno osobno i društveno bitno. A i povijesno gledano sv.Valentin se osobno prvenstveno zalagao baš za ove vrijednosti.

Mira Pehar

-Valentinovo je za mene najromantičniji dan u godini Netko nosi cvijeće, netko plišanog medu, svi su zaljubljeni, čak i oni koji nisu. Ljubav čini čuda. Volite, samo volite bez očekivanja da će vam se uzvratiti. Kad ljubav crpimo od drugih na silu brzo se isprazni, a kad je crpimo iz sebe za druge, ona nema kraja.

Alma Fazil Obad

Ljubav je veoma kompleksno i najvažnije ljudsko osjećanje. Najjača je ona majčinska. Dan koji slavi ljubav dragocjen je.

Marija Lovrić

Valentinovo - Sigurno jedan poseban dan i znam da svi kažu obično da bi svaki dan trebao biti Valentinovo, a svi mi znamo da u svakodnevnom životu nije i ne može svaki dan biti Valentinovo, zato je meni svake godine poseban, nije bitna veličina dara. Neka to bude sitnica, ali neka je iz srca
Meni je Valentinovo još zanimljivije jer imam kumče svoju kumicu koja je rođena baš na taj dan, pa ima i dodatno značenje.
U svakom.slučaju, najljepši osjećaj je biti zaljubljen, a Valentinovo nas uvijek.na to podsjeti i kad prođu godine.

Ljubite, volite se, što je najvažnije pokažite to, jer život je prekratak za čekanja.


Romela Bagarić

Kad imaš 364 dana ljubavi onda je dobro imati jedan poseban dan za malo ludosti u ljubavi. Cijenim ako se taj dan kreativnost romantike ne svodi na komercijaliziranje praznika onda baš i nema neku svrhu.

HERCEGOVINA.info