Kemal Monteno: U Sarajevo ne dolazim jer sam prevaren sa svih strana

kemal monteno
Legendarnog sarajevskog kantautora prvo novinar Avaza upitao je za zdravlje jer već duži period čeka na donatora kako bi konačno uradio transplantaciju bubrega.

Nastup u Bihaću

- Zdravlje nije loše, mada i dalje čekam na transplantaciju bubrega. No, unatoč tome, radim kako radim. Za nastup koji sam nedavno imao u Bihaću slobodno mogu reći da je to bila najbolje odrađena Nova godina u mojoj karijeri. Novi album koji sam snimio nitko ne sluša, jer ljudi danas ne vole lijepe pjesme nego samo ove divljake koji sviraju - kazao je Monteno u telefonskom razgovoru iz Zagreba.

Govoreći o rodnom Sarajevu, Monteno nije krio svoju ljutnju. Iako nije želio detaljnije govoriti, moglo se primijetiti da je Monteno ogorčen, kako na cjelokupnu situaciju na bh. glazbenoj sceni tako i na negativna iskustva koja je doživio u bh. prijestonici, a o kojima nije otkrio mnogo.

Krenuti dalje

- Što se tiče nastupa, u narednom periodu imam gostovanja u Ljubljani, Beogradu, Crnoj Gori, Makedoniji... Kada je Sarajevo u pitanju, sigurno je da neću doći tako brzo, jer sam prevaren sa svih strana. Ali, nije važno, jer 2013. godinu treba zaboraviti i krenuti dalje - bio je iskren Monteno.

Samo budale prolaze danas

- Koga god danas pitam što radi, svi se bave pjevanjem. Imam osjećaj da svako dijete danas može pjevati i postati zvijezda preko noći. Nauče dva akorda, četiri riječi i pjevaju. To što je Ekrem Jevrić zvijezda, dovoljno govori da samo budale danas prolaze. Dobre i kvalitetne umjetnike danas nitko ne sluša, jer prolaze divljaci - kazao je nezadovoljni Monteno.