Znanstvenik svjetskog glasa dolazi u Mostar: Prof.dr.sc Pavuna na javnoj tribini

Prof. Pavuna jedan je od najuglednijih fizičara današnjice. Eksprimentalnu fiziku diplomirao je u Zagrebu, doktorat znanosti postigao u Cambridgeu, sudjeluje u brojnim svjetskim projektima, a trenutno je i savjetnik američkog predsjednika Baracka Obame za energetiku.

Često održava tribine i predavanja govoreći o svom životnom putu - od ateista do gorljivog vjernika, zagovaratelja i Kristovog propovjednika koji javno kritizira življenje ovozemaljske prosječnosti te istovremeno zagovara i preporuča potpunu predanost Svevišnjem.

Trgnimo se iz svakodnevne proječnosti, letargije i uspavanosti. Produbimo svoju vjeru i oduprimo se negativnim utjecajima modernog vremena. Usprotivimo se relativiziranju univerzalnih vrijednosti i svjedočimo svoju vjeru u Onoga koji nas nadahnjuje za djela ljubavi.

Poslušajmo što nam govori čovjek koji je godinama živio daleko od Boga i Crkve, oslanjajući s u potpunosti na ovozemaljske i prolazne vrijednosti sve do trenutka dok svoj put, istinu i život nij pronašao u Bogu koji je beskonačan.

UO HKZ Troplet