Zlatko Sudac u Splitu: Ako bismo zamijenili križ, svijet bi zanijemio

Bez križa i patnje nema radosti ni ljubavi. A čovjeku koji živi zdravo za gotovo život se ogadi. U takvom načinu života gdje se ne primjećuje lijepo ni velike stvari više nisu velike. Kad su ljudi izmanipulirani, koji govor ostaje? Ako se svi stručnjaci ni svi političari ne mogu naći oko nekih vrijednosti, gdje je smisao - upitao je don Zlatko Sudac, svećenik karizmatik na promociji knjige internetskih kolumni novinara Zorana Vukmana 'Pogled iza obzorja', objavljenih na Sudčevu portalu, u prepunom foyeru splitskog HNK-a.

- Što vrijedi da ste bogati, zdravi i sretni, ako se nađete okruženi ljudima koji vam žele zlo, vi ćete se razboliti - nastavio je don Zlatko, zaključivši:

- Život je borba, živite život ljudskiji i Božji, bit ćete sretniji!

Na promociji je govorio i umjetnik Josip Botteri Dini, navodeći kako je Vukman prihvatio svoju samoću nakon što je bio optužen zbog omalovažavanja haaškog suda.

- Krojači novog svjetskog poretka i ujedinjene Evrope, imaju i za Hrvatsku skrojeno odijelo, njezine povijesti sadašnjosti i budućnosti. Tamo nema mjesta za kršćanska nečela i svetinje - kazao je Botteri.

Dr. don Drago Šimundža nazvao je knjigu dokumentom vremena koji dira u srce i dušu, jednostavna stila, jasnoće, dubine misli i istinske energije.

- Riječ je o autoru koji sebe vidi u transcendenciji, jer djeca smo ovog svijeta ali nismo stvoreni za ovaj svijet. Nije izvor naših nevolja u neimaštini, nego moralnoj krizi čovjeka, društva, obitelji i kulture - upozorio je dr. Šimundža.

Zoran Vukman je zahvalivši posjetiteljima promocije, istaknuo kako hrvatski narod gubi ljubav solidarnost i nadu, ali to nije razlog za očajanje, jer sa čvrstom vjerom u budućnost može nadići svoje nevolje.

izvor: slobodna dalmacija