Tijelo sv. Leopolda Bogdana Mandića u Zagrebu

Program boravka tijela sv. Leopolda Bogdana Mandića, zaštitnika Godine milosrđa, u Hrvatskoj počinje u srijedu 13. travnja u zagrebačkoj katedrali gdje svečani doček i liturgiju u 17 sati predvodi zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić. Misnim slavljem u 19 sati predsjeda sisački biskup Vlado Košić, a molitveno bdijenje i mogućnost ispovijedi su do ponoći.

U četvrtak 14. travnja tijelo sv. Leopolda bit će cijeloga dana izloženo vjernicima na štovanje u katedrali. U 19 sati svečanu misu će predvoditi kardinal Bozanić u zajedništvu s biskupima iz Hrvatske i BiH i provincijalima redovničkih zajednica. U 19.30 sati je svečani ispraćaj i odlazak tijela u crkvu Sv. Leopolda u zagrebačkoj Dubravi, gdje nakon svečanog dočeka slijedi bdijenje i mogućnost ispovijedi do ponoći.

U petak 15. travnja misa je u 7.30 sati, a svečevo tijelo cijeli dan bit će izloženo na štovanje vjernicima i hodočasnicima. Misno slavlje je i u 11 sati. Svečanu misu u 19 sati predvodi dubrovački biskup Mate Uzinić, predsjednik Vijeća HBK za posvećeni život i družbe apostolskog života.

U subotu 16. travnja mise su u 7.30 i 19 sati, a svečanu u 11 sati, na kojoj će se okupiti i hodočasnici s Krka, predvodi krčki biskup Ivica Petanjak.

U nedjelju 17. travnja mise su po nedjeljnom rasporedu: u 7.30 sati i 9 sati; u 11 sati misu predvodi kotorski biskup Ilija Janjić; misu u 19 sati predvodi vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić.

U sve dane svećenici će biti na raspolaganju za ispovijed.

U ponedjeljak 18. travnja nakon mise u 7.30 sati slijedi oproštaj vjernika i odlazak tijela svetoga kapucinskog ispovjednika u Sloveniju u 9 sati.

Oko 11.30 sati u kapucinskoj crkvi Sv. Stjepana svečanim dočekom predsjeda: ljubljanski nadbiskup Stanislav Zore. Tijelo sv. Leopolda će zatim oko 17 sati nastaviti put za Padovu.

Hrvatska kapucinska provincija sv. Leopolda Bogdana Mandića ovih dana aktivirala je telefonski broj 092/3455115 na kojemu je moguće dobiti sve relevantne informacije o dolasku i boravku tijela sv. Leopolda u Zagrebu.

laudato.hr