Svi jedva čekaju da pop koji se pijan vozio pored pokojnika ode u penziju: 'U selu služi po kazni'

pijani pop, pijani svećenik
Društvenim mrežama proširila se fotografija koja je postala pravi viralni hit, a glavni protagonist je svećenik Nenad koji je na pogrebu u srpskom selu Drugovac podlegao alkoholu kojeg je prethodno konzumirao u prevelikoj mjeri.

"Pop je bio toliko pijan da je posrtao i padao po putu do groblja pa su ga morali ubaciti u prikolicu. Usput je izgubio kandilo, ali ipak je pokušao održati pogreb, pridržavajući se za spomenik pokojnika. Sa sahrane su ga kući dovezli kombijem", rekao je čovjek koji je fotografiju postavio na društvene mreže.

Mještani kažu kako su se navikli na ovakve prizore sa seoskim svećenikom jer mu nije prvi put da popije koju više dok je na dužnosti.

"Do sada smo se uglavnom smijali, ali ovo je previše. Nismo se nikome žalili, ali ljudi su počeli ići u druga sela i grad kako bi krstili djecu i kako bi se vjenčali", kažu mještani.

Svećeniku je ostalo mjesec dana do odlaska u penziju, a otac Nenad je na službi u selu od prije pet godina, i to po kazni, tvrde mještani.

Tijekom rada u ovom selu događale su se mučne i bizarne situacije poput ove od prije nekoliko dana, pa su svećenika izbacivali iz kuće pa čak i tjerali sa sahrane, piše Telegraf.rs.