FOTO  Sveta Krizma u Hrvatskoj katoličkoj župi Sv. Nikola Tavelić u Rotterdamu

Sveta Krizma u Hrvatskoj katoličkoj župi Sv. Nikola Tavelić u Rotterdamu
Pored navedene dvojice još su svojom nazočnošću u ovom velikom misnom slavlju uzeli : fra Josip Jozić profesor filozofije u Sarajevu, Don Darko Poljak, policijski kapelan, župnik u župi sv. Jakova Apostola u Marini kao i fra Tomo Anđić voditelj Hrvatske katoličke misije u Bruxellesu i Antwerpenu

Potvrda ili Krizma

Potvrda je sakramenat Duha Svetoga. Isus Krist je začet i rođen po Duhu Svetom od Marije Djevice. Kod krštenja na Jordanu vidljivo mu je darovan Duh Sveti koji ga je "pomazao" za Mesiju. Sam je za se posvjedočio: "Na meni je Duh Gospodnji... On me posla blagovjesnikom biti siromasima; proglasiti sužnjima oslobođenje, vid slijepima: na slobodu pustiti potlačene, proglasiti godinu milosti Gospodnje" (Lk 4.18).

Osim pjevanja članova župnoga zbora, svečanosti misnoga slavlja doprinijeli su i sami krizmanici svojim misnim čitanjima, pjevanje psalma,molitvom vjernika te prinosom darova (kalež, hostije, vino i voda, križ, Sv. pismo, Katekizam Katoličke crkve, svijeća, srce s upisanim imenima Potvrđenika i Kruh).
Za vrijeme sv. mise Roterdamski biskup Johannes Hermannes Jozefus van den Hende podijelio je sakramente Potvrde šezdeset i sedam mladića i djevojaka, a u prigodnoj homiliji posebno se obratio mladima riječima neka žive i jačaju svoja duhovna bogatstva, da čuvaju svoj hrvatski identitet i vjeru. 
Na kraju misnog slavlja,župnik fra Mišo Sirovina je djeci, roditeljima, rodbini i cijeloj župnoj zajednici zahvalio na suradnji i uloženom trudu, mladi su uputili riječi zahvale biskupu Johannes Hermannes Jozefus van den Hendeu i predali mu prigodne darove a također i nastavnici vjeronauka.

Misno slavlje završeno je biskupovim blagoslovom i podjelom prigodnih darova krizmanicima te zajedničkim fotografiranjem.

Sve fotografije u GALERIJI

HERCEGOVINA.info