Svaki dan s Bogom si na jednom novom početku!

Getsemanski vrt
Sve one izdaje, povrede, podmetanja, osuđivanja sada su iza tebe. Ne trebaš ih neprestano premotavati u svojoj životnoj priči. Predaj ih Bogu da s njima učini ono što treba učiniti a ti se okreni prema novim prilikama i novim mogućnostima. Novi dan je prilika da ponovno razmisliš o smislu svog života i s većom gorljivošću prioneš svojim svakodnevnim odnosima i poslovima.

Svaki dan s Bogom si na jednom novom početku. Ne gledaj na ljude koji su ti jučer zatvorili vrata, ne razmišljaj o iskustvima u kojima si se osjetio povrijeđen, iscrpljen ili obeshrabren. Bog će ponovno vratiti tvoju snagu. Nemoj brinuti što hodaš polako, bitno je da se krećeš naprijed. Razmisli o ljudima koji su ti vratili osmijeh na lice, koji su s tobom bili onda kada nitko nije bio, razmisli o ljudima koji te nisu osuđivali za tvoje pogreške, to su ljudi tvoje budućnosti.

Svaki dan s Bogom si na jednom novom početku, i zato budi hrabar da odabereš ljubav, da ne gledaš samo od koga ćeš što dobiti i tko ti može što dati. Novi dan je prilika da odabereš nove ljude koje ćeš darivati, da naučiš cijeniti svaki trenutak, da osjećaj slobode koji ti je Bog dao usmjeriš u pravcu njegove volje. Nemoj odustati prije početka, prve zapreke jesu najteže ali te učvršćuju na tvome putu osnažujući tvoju volju.

Račune ovoga dana ne trebaš polagati drugim ljudima, trebaš ih polagati Bogu. Tvoja će ti savjest reći jesi li danas istinski živio podržavajući i ohrabrujući svoju braću i sestre ili je tvoje vrijeme prošlo uludo. Neka molitva i danas hrani tvoju dušu da bi mogao cijeloga dana ostati usmjeren na ono što je bitno. I znaj da neće svaki trenutak dana biti obasjan suncem ali ćeš u svakom trenutku znati da te Bog nije napustio. Nemoj ni ti njega.

duhovnost.net