Šesta sjednica Stalnog vijeća Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

Šesta sjednica Stalnog vijeća Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Šesta sjednica Stalnog vijeća Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine održana je, 8. siječnja 2014. u prostorijama Nadbiskupskog ordinarijata vrhbosanskog u Sarajevu pod predsjedanjem mons. dr. Franjo Komarica, biskupa banjolučkog i predsjednika BK BiH.

Članovi Vijeća su dogovorili točke koje će predložiti članovima Hrvatske biskupske konferencije za XVI. redovno godišnje zajedničko zasjedanje Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine i Hrvatske biskupske konferencije koje će se održati, 26. veljače 2014. u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Banjoj Luci. Između ostalog, predložena su neka aktualna pitanja s područja liturgijskog pastorala, hrvatske inozemne pastve, Komisije za Hrvatski martirologij i Caritasa dviju Biskupskih konferencija.

Članovi Vijeća su upoznati s provedbom većine zaključaka s 59. redovnog zasjedanja Biskupske konferencije BiH održane, 4. i 5. studenog 2013. u Sarajevu, a dali su smjernice Tajništvu za provedbu preostalih dogovorenih točaka.

Razmotrili su i pristigle dopise na adresu Biskupske konferencije BiH od posljednjeg zasjedanja te dali smjernice za odgovore te neka pitanja delegirali za predstojeće plenarno zasjedanje Biskupske konferencije BiH koje će se održati 20. i 21. ožujka 2014. u Mostaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Članovi Vijeća su razmišljali i o prikladnom molitvenom načinu obilježavanja tužnih događaja iz 1914. godine koji su bili povod prvom ratu svjetskih razmjera u najkrvavijem stoljeću u povijesti čovječanstva.

ktabkbih.net