Samo s Bogom možeš naučiti cijeniti svaki trenutak!

Samo s Bogom postaje ti jasno kako male stvari mogu napraviti veliku razliku i to što si dao nekom čašu vode, nazvao nekoga prijateljem, dopustio mu da se na tebe osloni velike su stvari u kojima netko može pronaći svu ljepotu i smisao života.

Kad s Bogom naučiš cijeniti svaki trenutak shvatit ćeš da je molitva u svemu onome što radiš i načinu na koji pristupaš drugima. Tada ćeš razumjeti da sve one teške stvari za koje se često žališ nisu da ti zagorčaju život već da ti otvore oči da prepoznaš uzroke i posljedice u svijetu oko sebe i dobro izabereš i da shvatiš da ne vodi shvati laki put prema nekom vrijednom cilju, jednostavno neki laki putevi vode u propast.

Kad s Bogom naučiš cijeniti svaki trenutak svoga života onda ćeš vidjeti da najbolje stvari dolaze nakon najtežih etapa i najstrmijih uspona, naučit ćeš gledati strahu u oči i ipak ići naprijed, shvatit ćeš da i onda kada stvari krenu nizbrdo nije razlog da se odustane već da se pronađe razlog zašto se to dogodilo, te ćeš shvatiti da ti je to pomoglo da pojačaš svoju snagu, izoštriš svoje namjere i ojačaš svoje pouzdanje u Boga.

Kad s Bogom naučiš cijeniti svaki trenutak imat ćeš sve što ti je potrebno za sretan život. Nećeš se više grčevito držati svoje prošlosti, nećeš gledati u padove koje si prošao, izdaje koje si doživio, razočarenja koja su te slomila, gledat ćeš u Njega koji te podigao i dao ti ruku da ideš naprijed. Nećeš više mjesečariti kroz život jer ćeš pred sobom imati ono istinsko svjelo koje ti pokazuje pravu istinu i pravi život.

Mario Žuvela