Preminuo fra Zvjezdan Linić

Preminuo fra Zvjezdan Linić
Draga braćo i sestre, danas u subotu 7. prosinca 2013. godine, okrijepljen svetim sakramentima, blago je u Gospodinu preminuo naš brat fra Zvjezdan Linić u 73. godini života, 56. redovništva i 47. svećeništva- piše na stranici.

Fra Zvjezdan Linić je u ožujku ove godine primljen u bolnicu nakon što mu je pozlilo. Pretragama mu je dijagnosticiran tumor mozga. Ubrzo je započeo s kemoterapijom, a iz bolnice je bio pušten na kućnu njegu.

Voditelj duhovnih seminara, propovjednik, autor više knjiga Zvjezdan Vjekoslav Linić rodio se 1. ožujka 1941. u Svilnom, u blizini Gospinog svetišta Majke Milosti na Trsatu. Svoj pastoralni svećenički život posvetio je najviše mladima i Franjevačkom svjetovnom redu.

Velikom broju mladih pomogao je da kroz sakramente kršćanske inicijacije uđu u Crkvu, da upoznaju Krista Spasitelja. Njegov glavni svećenički posao bio je naviještanje evanđelja i to kroz redovite propovijedi radnim danom, a osobito nedjeljom u crkvi sv. Franje na Kaptolu, a potom i kroz brojne vjeronaučne susrete.

U kući susreta Tabor pri Franjevačkom samostanu u Samoboru organizirao je i držao brojne tečajeve duhovnih vježbi, seminare duhovne obnove.

O sprovodnim obredima javnost će biti obaviještena naknadno.

HINA