Preko sto tisuća vjernika na proslavi Velike Gospe u Sinju

Sinj, gospa sinjska, Hrvati, komunisti, Gospa
Procesiju je predvodo nadbiskup zagrebački i izaslanik Pape Franje kardinal Josip Bozanić, koji predvodi i misno slavlje po završetku procesije.

U procesiji u Sinju sudjelovalo je nekoliko desetaka tisuća vjernika, a po nekim informacijama nazočno ih je gotovo 100.000. Sinjani su rekli kako se ne sjećaju da je ikada na blagdan Velike Gospe bio nazočan toliko velik broj vjernika.

Bozanić: Dosta nam je podjela, molimo za hrvatsko zajedništvo

"Znajte u tome stoljetnome znaku prepoznati snagu molitve vaših predaka, kako bi i vaša molitva u svakoj vašoj potrebi i nevolji bila ojačana čvrstim pouzdanjem u zagovor Nebeske Majke" - poručio je Bozanić

Krećući se sinjskim ulicama, sudionici procesije pjavali su pjesme u slavu Gospe sinjske. To pjevanje povremeno je prekidano porukama preko razglasa, u kojima se među ostalima čuje: "Danas smo postali opasnost sami sebi jer smo međusobno posvađani i podijeljeni", "Gospe sinjska oslobodi nas pošasti bijele

Među sudionicima procesije viđeni su, među inima, i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko. Misi, koja je u tijeku, nazoči i predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović.

Svetkovina Velike Gospe u Sinju ove je godine u znaku 300. obljetnice slavne pobjede šačice kršćanske vojske nad premoćnom turskom vojnom silom pod Sinjem posredovanjem Gospe, 15. kolovoza 1715. godine.

Izvor: narod.hr