Potvrđeno čudo po zagovoru Ivana Pavla II.

...godina nakon smrti, objavio je Vaticaninsider.

Postulator kauze mons. Slawomir Oder u siječnju je predao Kongregaciji za kauze svetih na preeliminarnu prosudbu o mogućem neobjašnjivom ozdravljenju po zagovoru pape Wojtyle. Kao što je poznato za proglašenje svetim, nakon proglašenja blaženim potrebno je još jedno ‘čudo' koje se je dogodilo nakon proglašenja blaženim.

Prvo su dva liječnika ispitala liječničku dokumentaciju i dali su pozitivno mišljenje. Nakon toga dokumentacija i svjedočanstva su službeno predana dikasteriju koji ju je žurno predao na provjeru liječničkom povjerenstvu od sedam članova. Potom je liječničko povjerenstvo potvrdilo ozdravljenje žene po zagovoru blaženog Ivana Pavla II. neobjašnjivim.

Podsjetimo, 33-godišnja Ivana Greco iz Catanije, u ožujku ove godine, u 32. tjednu trudnoće, hospitalizirana je zbog moždane aneurizme. Carskim je rezom donijela na svijet djevojčicu koja je tada težila samo pola kilograma. Liječnici su uspjeli spasiti život malene djevojčice, međutim Ivana se nije budila iz kome.

Tada joj se dogodilo, kaže ona, nevjerojatno iskustvo. ‘Dok sam bila u komi molila sam s Ivanom Pavlom II. On je sjedio pored mene na krevetu, osjetila sam njegovu ruku na svom čelu... Molili smo satima i satima, dan za danom, svaki dan. Stavio je moju glavu na svoje rame i rekao da se molimo Gospi. Svaki dan me grlio... Rekao je da nikad ne prestanem moliti. Kada je rekao da mora ići, tada sam se probudila iz kome', ispričala je Ivana.

Nakon što se probudila, prvo što je napravila pohitala je posjetiti svoju djevojčicu, malenu Rebeccu Mariju, koja je još uvijek hospitalizirana na Odjelu neonatologije. Ivana i njen suprug u lipnju idu u Međugorje kako bi zahvalili Gospi na njezinu zagovoru. ‘Uvjerena sam da nam je njezin zagovor i zagovor blaženog pape spasio život. Nema drugog objašnjenja, za nas ovo je čudo', kaže Ivana.

Ivanina priča samo je jedna u nizu priča ozdravljenja po zagovoru bl. Ivana Pavla II. Samo u godini nakon njegove smrti registrirano ih je više od dvije tisuće. Vjernici diljem svijeta s nestrpljenjem čekaju njegovu kanonizaciju.

Bitno.net