Pogledajte reakciju vidioca prilikom Gospinog ukazanja 1983.

vidioci, Ukazanje, Gospa Međugorje
Hercegovina.info

Predivan i poseban trenutak Gospinog odlaska na ukazanju zabilježen je na snimci iz 1984.godine, svega tri godine nakon što su vidioci u Međugorju uzburkali javnost rekavši da vide Gospu.

Kako danas izgledaju Gospini dolasci svjedočimo tome svakog drugog u mjesecu kada Mirjana Dragičević-Soldo ima javna ukazanja kod Plavog križa podno Brda ukazanja. Kako izgledaju Gospini odlasci, tome možda manje pridajemo važnost jer nam je lakše prihvatiti da dolazi a teže da odlazi.

Svakog drugog u mjesecu vidjelica u zajedništvu s mnogobrojnim hodočasnicima, klečeći u molitvi iščekuje trenutak Gospinog dolaska.

Mirjanina reakcija na Gospin 'silazak' je uvijek ista; molitva odjednom utihne, podiže glavu u smjeru neba, lice se odjednom ozari i živne, razvuče osmijeh otkrivajući pogled koji u tom jedinstvenom trenutku poručuje kako sva bol i teret kojeg nosi nestaje s viđenim. Nebo se otvorilo. Gospa je ovdje i sada. Zatim krene razgovor između nebeske pojave i posrednika na zemlji kojeg nitko od nazočnih ne može čuti. Dolinom suza podno Brda kojeg je sebi Gospa odabrala prije 39 godina, razliježe se jeka u kojoj odjekuje na tisuće i tisuće molitvi upućenih Majci. Gospa daje odgovor na svaku, u obliku poruke. I to čini već 39 godina. Gospin odlazak nakon svakog dolaska je isto toliko godina, svaki put, jednako bolan za Mirjanu. Teško se rastati od raja. Teško je ispratiti a ne poći za Njom. S godinama možda i teže, što se i vidi na snimkama s ukazanja ako ih usporedimo s onima od prije.

No mnogi ne znaju i nisu vidjeli kako je to izgledalo na samim počecima dok je na okupu bilo svih šestero vidjelaca tijekom Gospinih ukazanja. Tada djeca, pomalo ustrašena zbog svega ali ustrajna i odlučna, neumorno slijede zov Majke. Snimke iz tog doba posebno su važne i postepeno nam s godinama otkrivaju svu veličinu Neba koje se spustilo ovdje i odabralo baš nas i njih koji su darovani viđenjem. I uvijek im se poželimo vratiti, vrtjeti ih i slušati, gledati kao da svaki put otkriju nešto novo i zanimljivo.

A kad na ovoj video snimci čujete vidioce kako pri kraju ukazanja za Gospu govore "Ode", prisjetite se da živite u vremenu u kojem Gospa i dan danas dolazi (silazi) ne znajući koliko ćemo još dugo imati tu milost i dar biti svjedoci tog istog vremena.

Snimka ukazanja je od 31.12.1984. godine i stavlja u fokus vidioce (svih osim Mirjane koja je u to vrijeme živjela u Sarajevu) kako ulaze u Crkvu ispunjenu vjernicima u 17.45 sati jer tada po zimskom razdoblju započinju ukazanja. Prekriže se i počnu moliti Oče Naš. U jednom trenutku, svi istovremeno, u ekstazi padaju na koljena, utihnu, dovrše molitvu do kraja te započinju razgovor s Gospom. Tada se događa nešto uistinu čudesno od 2.21 minute. Nebeski trenutak koji traje dovoljno dugo da bi nas uvjerio u istinitost ovih događaja. Nemoguće je ovo odglumiti, kako neki vole tumačiti.

"Ode", prolomi se istovremeno šapat djece dok se opraštaju od divne nebeske pojave u odlasku. Gospa je iščezla, s divljenjem sinkronizirano poručuju vidioci u priprostoj riječi kojom su ispratili Nebesku Majku u Nebo.

Sadržaj se učitava...