Pogledaj u sebe i oko sebe: Tko je Isus za tebe?

Uskrs, korizma, Uskrs, Uskrsna čestitka, Koordinacija Hrvatskih udruga, Rama - Prozor, Uskrs, Uskrs, osjećaj mira i spokoja, Kršćanin, religija, Kristov križ, Uskrs, datum, korizma, post, nemrs, milosrđe , put Isusa Krista:, krštenje, o sakramentu krštenja, korizma, katica kiš, propovijed, katica kiš, korizma, katica kiš, Uskrs, molitva, Isus, Isus Krist,  iz Lukina evanđelja, Papa, obitelj iz Poljske, Sveti Otac, religija, evanđelje, vjera, katica kiš, drugi dan uskrsa, Uskrs, put Isusa Krista:, Sveti Otac, Uskrsnuće, Papa Franjo, religija, čovjek i vjera, Isus, evanđelje, korizma, molitva, čovjek i vjera
Molim li se samo onda kada nešto trebam ili sam shvatio/la Isusa kao prijatelja u svome životu, kojemu mogu otvoriti svoje srce?
Sigurno smo i mi često u napasti postaviti ovo pitanje, ali iz drugih motiva. Naše pitanje ima svoje temelje u pitanju potvrde - tko sam ja za tebe?

Mladi koji su se zaljubili posebno vole postaviti ovo pitanje, a još više vole dobiti onaj pravi odgovor. Tko sam ja za tebe? Isus ovdje ne postavlja pitanje da bi dobio potvrdu, nego da bi Njegovi prijatelji produbili svoj odnos s Njime. I nas danas pita upravo ovo pitanje, ne da bi dobio potvrdu, nego da bi mi otkrili sebe u Njemu.

Evo pozivam sve vas da svi skupa na tren zaboravimo na sve odgovore koje smo naučili na vjeronauku, one koje bi župnik očekivao ili one koje smo naučili napamet kako bi obranili vjeru. Zaboravimo na tren na sve formule i teološke definicije, pa se pitajmo svatko za sebe: tko je Isus za mene?

Koliko mu dajem prostora u svome životu? Što se možda promijenilo u odnosu s Isusom? Jesam li prije možda više proveo vremena s Njime u molitvi ili sam se ohladio malo? Molim li se samo onda kada nešto trebam ili sam shvatio/la Isusa kao prijatelja u svome životu, kojemu mogu otvoriti svoje srce?

Probaj i pogledaj se, budi iskren/a i dopusti si cijelu istinu. Tko je Isus za mene? Prijatelj s kojim mogu biti iskren/a? Ili je Isus samo prijatelj kojega zovem kada nešto trebam?

croexpress.eu