Papa pozvao mlade da se odupru prolaznim vrijednostima

Danas se svi, pa i mladi, osjećaju pomalo zavedeni brojnim prolaznim vrijednostima koje im daju prividnu nadu: zavedeni novcem, uspjehom, vlašću, zadovoljstvom. Osjećaj samoće i praznine često nam obuzima srca i tjera nas da tragamo za nekom vrstom nadomjestka, a to su te lažne vrijednosti', rekao je.

U poruci upućenoj prvenstveno svim mladim katolicima kontinenta argentinski Papa zahvalio je zaštitnici Brazila, Djevici od Ukazanja.

'Osjećam veliku sreću što sam stigao ovdje u kuću majke svakoga Brazilca! Ovamo sam želio doći kako bih od Gospe zatražio uspjeh Svjetskih dana mladih i da bih pred njezine noge položio život latinoameričkog naroda', rekao je u velikoj bazilici.

Prije početka mise, u trenutku molitve, Franjo je ozbiljna i istodobno raznježena izraza lica uzeo u naručje kip crne Djevice od Ukazanja, prenosi France presse.

'Koliko je samo poteškoća u našim svakodnevnim životima i u našim zajednicama... No koliko god nam se nepremostivima i velikima činile naše brige, Bog nas nikad neće pustiti da u njima potonemo', rekao je Sveti Otac.