Papa od talijanskog novinara dobio majicu 'Viva la Gospa' i knjige o Međugorju

Papa od talijanskog novinara dobio majicu 'Viva la Gospa' i knjige o Međugorju
Ovaj novinar i pisac bio je nedavno kod Svetog Oca koji je osobno zatražio sastanak sa Paolom Brosiom te su razgovarali o fenomenu Međugorja. Tom prigodom Paolo je Papi poklonio majicu sa natpisom 'VIVA LA GOSPA' i kao i svojih šest knjiga koje je napisao o Međugorju.

Upoznao je Papu s brojnim humanitarnim akcijama koje provodi u svetištu te projektu izgradnje bolnice "Sv. Jakov" za kojeg skuplja novac pod sloganom " Cigla od srca".

Sveti Otac je pokazao jaki interes i izrazio podršku onome što Paolo radi te obećao da će njegova inicijativa "Cigla od srca" biti uskoro i na stranicama Vatikana kako bi se sredstva čim prije prikupila.

Također, Sveti Otac je naveo da se bolnica mora čim prije izgraditi i biti na usluzi svim vjernicima svih vjera i pomoći u olakšanju patnji.

Bolnica će biti namijenjena siročadi, napuštenim starim osobama, siromašnima te studentima udruge "Slavko Barbarić".

Paolo je od iznimne važnosti za talijanske hodočasnike i zaista radi na promociji svetišta te njegovoj popularizaciji u Italiji.

Inače, Papa je izrazio želju da se sastane s Paolom jer je prije par godina jedna tv emisija pripremila šalu za Paola kojeg je nazvao imitator glumeći Svetog Oca. Paolova reakcija je raznježila milijune Talijana, ali i Svetog Oca koji je poželio u tom trenu da upozna samog Paola. Susret Svetog Oca i Paola trajao je više od sat vremena.

Paolo Brosio će, nakon što sleti u Zračnu luku Mostar, održati konferenciju za novinare s početkom u 12 sati.