Papa kardinalima: Koračati s vama bila je osobita radost

Prije no što u 20 sati i službeno postane "papa u miru", otputovat će u ljetnikovac u Castel Gandolfu, nakon kraćega oproštaja na trgu Sv. Damasa od državnoga tajnika kardinala Bertonea te na vatikanskome heliodromu od kardinala Sodana, dekana Kardinalskoga zbora. U Castel Gandolfu okupljaju se hodočasnici koji žele pozdraviti Benedikta XVI. i provesti s njim u molitvi posljednje trenutke papinstva, prenosi informativno katolička agencija.

S velikom radošću vas pozdravljam. Koračati s vama u svjetlosti i prisutnosti našeg Gospodina bila je osobita radost. Živjeli smo zajedno u vjeri prekrasne trenutke. Trudili smo se služiti Kristu, trudili smo se širiti nadu. Molit ćemo da možemo nastaviti rasti i u dubini i u širini. Riječi su to pape Benedikta kojima se obratio kardinalima u Rimu. I dalje ću biti uz vas kroz molitvu. Molit ću za budućeg papu kojem ću biti apsolutno ponizan, rekao je Papa.

Odlukom Mostarsko-duvanjskoga i Trebinjsko-mrkanjskoga biskupa Ratka Perića danas se u svim župnim crkvama služe svete mise, Tebe boga hvalimo, u znak zahvalnosti za vjerno odsluženo papinstvo Benedikta XVI. Misa zahvalnica u duvanjskoj spomen-bazilici bit će služena u 18 sati.

U nedavnome pismu koje je uputio Papi Benediktu, mjesni biskup Perić je, uz ostalo, zahvalio na susretima i očinskome ohrabrenju te na imenovanjima svećenika iz ovih biskupija: dr. Želimira Puljića, dubrovačkoga biskupa, nadbiskupom zadarskim, dr. Petra Rajiča nadbiskupom i nuncijem na Arapskom poluotoku, dr. Tome Vukšića vojnim ordinarijem u BiH, i dr. Dražena Kutleše porečko-pulskim biskupom.

„Želeći Vaš apostolski blagoslov za svu zajednicu koju ste 5. lipnja 2011. nazvali Ljubljena Crkvo u Hrvata, uvjeravamo Vas da vjernici ovih dviju hercegovačkih biskupija Bogu preporučuju Vaše dragocjeno zdravlje i sretan izbor Vašega nasljednika, navedeno je uz ostalo u pismu biskupa Perića.

ika.hr