Papa ganut do suza – roditelji uz kruh i vino na oltar prinijeli i svoju teško bolesnu djevojčicu

Obitelj je Papi predstavljena dan ranije tijekom mise u katedrali, kad su mu ukratko ispričali povijest bolesti nespojive sa životom, te posvjedočili da su prihvatili život unatoč tome što je brazilskim zakonom u takvim slučajevima legaliziran abortus. Sveti Otac ih je osobno pozvao na završnu misu da tako budu živi znak ljubavi, prihvaćanja i poštivanja svakog stvorenja, a posebno onog najslabijeg i bolesnog.

Tako su uz kruh i vino roditelji odjeveni u majice s natpisom „STOP abortusu" na vidljivi način u žrtvi sv. mise, zajedno s jednim zdravim djetetom, Gospodinu prikazali život svoje bolesne djevojčice koja prema prognozama ne može još dugo živjeti, a koja je bila omotana u istu majicu. Nakon što je poljubio zaspalog dječaka u majčinu naručju, Sveti je Otac poljubio malenu djevojčicu u rukama oca koji ju je poljubio istovremeno s Papom. Nakon što je položio ruke na glave majke i oca te ih blagoslovio, Papa je duboko ganut položio ruke na glavu bolesne djevojčice i molio za nju, a potom mu je otac djevojčice predao majicu u koju je ona bila umotana.

Više nego riječima, Papa je gestom želio dati snažnu poruku: ukazati neprolaznu vrijednost svakog života te ohrabriti obitelji na radosno prihvaćanje svakog djeteta kao dara Božjega.
Gestu u službi života Papa je javno učinio i dan ranije, u subotu 27. srpnja, na susretu s predstavnicima javnog života, kad je jednoj trudnici na trbuh položio svoju ruku i blagoslovio njezino nerođeno dijete.

Verica Kraš Villa | Bitno.net