Papa Franjo: Učinite sve da obitelji imaju dom

Papa Franjo, poruke, geste, crkva, Josip Milić, Papa Franjo, Papa Franjo, gesta, poljubac, vatkan, Papa, mafija, ubojstvo, Međugorje, Papa Franjo, Papa Franjo, ispostolni brakovi, Papa Franjo, poruka, Božić, Papa Franjo, drama migranata i izbjeglica, izbjeglice, Blagoslov za obitelj, evanđelje, sveta obitelj, Papa Franjo, Papa Franjo, Facebook, Papa Franjo, poglavar Katoličke Crkve, istraživanje, Radost Evanđelja, Hrvati, intervju, Papa Franjo, Argentina, Poruke i poslanice, Pozornost siromaštvu, evanđelje, Papa Franjo, russell crowe, Papa Franjo o životu i vjeri, Papa Franjo, Papa Franjo I., Papa Franjo, Corallo, služenje u Crkvi, Pavlovu poslanicu Korinćanima, moli krunicu, crkva, svećenici, Papa Franjo, Vatikan, vanzemaljci, Papa, Papa Franjo, Svjetsko prvenstvo u Brazilu, poruka, Papa Franjo, Dario Kordić, Papa Franjo, molitva, mir, Papa Franjo, atentat, ISIS , prijetnja, Papa Franjo, Charlie Hebdou, sloboda, Papa Franjo, Nobelova nagrada za mir., Denis Mukwege , Papa Franjo, Sarajevo, žel
Papa je u nedjeljnom Angelusu na Trgu svetog Petra, izvan okvira pripremljenog govora, primijetio: 'Vidim da dolje velikim slovima piše: Siromašni ne mogu čekati! To je lijepo rečeno!', rekao je, popraćen pljeskom vjernika.

'Pomislim na to da se Isus rodio u štalici, a ne u kući. Zatim je morao bježati u Egipat da bi spasio život. Na kraju se vratio kući u Nazaret', rekao je, nakon što je jako pohvalno govorio o Josipu, Marijinu zaručniku, koji je prihvatio svoju sudbinu i uzdao se u Boga.

'Postoji toliko obitelji bez doma, bilo da ga nikada nisu imale ili su ga izgubile iz raznih razloga! Obitelj i dom idu zajedno! Jako je teško voditi obitelj naprijed bez doma', rekao je Papa, koji je jako osjetljiv na socijalna pitanja.

Papa je pozvao 'sve ljude, socijalne službe i vlasti da učine sve što je u njihovoj moći da obitelji imaju dom.'

Na kraju je svima zaželio 'Božić pun nade, pravde i bratstva.'