PAPA FRANJO S Pepelnicom započinje korizmeni hod

Papa, korizma, Papa Franjo, poruka, Uskrs, Papa, misa, Vatikan, Papa Franjo, nedjelja, saradnja, cjepivo, Papa Franjo, ogovaranje, Vatikan
Reuters

Na Trgu Sv. Petra u Rimu na redovitoj Općoj audijenciji papa Franjo pozvao je vjernike da u korizmenom vremenu pojačaju molitvu, post i djela milosrđa.

Na početku svoga nagovora Sveti Otac je podsjetio kako s Pepelnicom započinje korizmeni hod te je svoje razmišljanje usmjerio na duhovno značenje pustinje.

"To je mjesto odvojenosti od buke koja nas okružuje. Izostanak riječi da se napravi mjesta za drugu Riječ, Riječ Božju", ustvrdio je rimski biskup te dodao: "Korizma je pravo vrijeme da se oslobodi prostor za Božju Riječ, vrijeme je da isključimo televiziju i otvorimo Bibliju. Vrijeme je da se 'skinete' s mobitela i povežete s evanđeljem."

Govoreći o duhovnom značenju pustinje Franjo je podsjetio kako se i Isus često volio povući u samotna mjesta na molitvu. "Napokon, pustinja je mjesto samoće. I danas se u blizini nas nalazi mnogo pustinja. To su usamljeni i napušteni ljudi. Koliko siromašnih i starih ljudi stoje uz nas i žive u tišini, bez negodovanja, marginalizirani i odbačeni! Ali pustinja nas vodi do njih, do onih koji, ušutkani, tiho mole našu pomoć. Put u pustinji korizme put je ljubavi prema slabijima. Molitva, post, djela milosrđa: to su putovi u pustinji korizme", istaknuo je Sveti Otac.

Prije završnog blagoslova pozdravljajući hodočasnike s različitih strana svijete papa Franjo je još jednom izrazio svoju blizinu svim zaraženima Koronavirusom kao i medicinskim radnicima koji o njima brinu te svima koji se bore protiv ove zaraze.

Na kraju vrijedi spomenuti kako je na Općoj audijenciji bio i novi vrhbosanski nadbiskup koadjutor, mons. Tomo Vukšić, koji je nakon apostolskog blagoslova kratko pozdravio Papu te s njim razmijenio nekoliko riječi.