'Papa Franjo izgleda kao netko tko živi Kristov nauk'

Papa, franjo, Papa Franjo, Poruke i poslanice, migracije, selioci i izbjeglice, apostolski blagoslov., molitva, kršćanstvo, religija, Papa Franjo, kancelar Papinske akademije znanosti, Marcelo Sanchez Sorondo, prisilni rad, protiv ropstva, za oproštenje grijeha, jedno krštenje, ispovijedam, evanđelje, Papa Franjo, Papin apel, Papa Franjo, Kardinal Vinko Puljić, BIH, poruka pape Franje, korizma, Sveti Otac, samoodricanje, Papa Franjo, Papa Franjo o životu i vjeri, Papa Franjo u BiH , Papa Franjo, BIH, Federacija Bosne i Hercegovine, Federacija BIH, Papa Franjo, Papa Franjo u BiH , radno vrijeme, Papa Franjo o životu i vjeri, Papa Franjo mladima, Papa Franjo I., Papa Franjo, Papa Franjo, Papa, Sveti Otac, Papa Franjo, Sveti Otac, religija, kapucinska tradicija, Papa Franjo u BiH , Papa Franjo, Papa Franjo, Papa Franjo mladima, Papa Franjo o životu i vjeri, Papa Franjo I., Papa Franjo u BiH , Papa, Papa Franjo I., Papa Franjo, rođendan
Američki predsjednik Barack Obama impresioniran je papom Franjom, izjavio je u intervjuu što je emitiran u srijedu na večer na američkoj televizijskoj mreži CNBC.

"Papini govori su me se strahovito dojmili. Ne samo kad je riječ o pojedinim temama, nego prije svega on izgleda kao netko tko živi Kristov nauk", rekao je Obama na pitanje što misli o papinim nastupima.

Obama smatra da papu odlikuje 'velika poniznost kao i suosjećanje sa siromašnima'.

"Papa je u prvom redu netko tko grli ljude umjesto da ih odbacuje", tvrdi Obama.

"Taj osjećaj ljubavi i zajedništva ne očituje se samo u onome što on govori, nego i u njegovim djelima. Inače, svaki vjerski vođa posjeduje kvalitete kojima se divim", zaključio je američki predsjednik.