Ozdravio Fra Zvjezdan Linić: 'Želim da liječnici potvrde moje ozdravljenje kao čudo Božje'

...posljednjih dana, a pogotovo nakon što je jedan od poznatih zagrebačkih svećenika na svojoj misi rekao da se "Bog proslavio u slučaju fra Zvjezdana, koji je ozdravio od teške bolesti", piše Večernji list.

- Internetom, osobito na Facebooku, lutaju sve moguće izjave. Zadnja je da sam čudesno ozdravio. To nije iz mog izvora. Ja vjerujem. Ja se osjećam prilično dobro, ali fizički malo umorno jer sam oslabio 12 kilograma. I držim Isusa za ruku (pazite, ne doslovno fizički nego srcem!). Ali želim da liječnici potvrde moje ozdravljenje i znam da je onda to čudo Božje ljubavi. Prema tome "stanovite glasine" da sam se rušio, da sam padao, da sam operiran, da sam ozdravio nisu od mene niti odgovaraju istini: ne volim da netko ni u ime svoje neke karizme spoznaje širi to kao od Duha Svetoga - poručuje fra Zvjezdan Linić, koji je i kolumnist Večernjeg lista, u najnovijem informativnom biltenu Kuće susreta Tabor u prigodnom izvještaju "Fra Zvjezdan o fra Zvjezdanu".

Upravo nas je on uputio jučer na taj tekst kada smo ga na svršetku četverodnevne duhovne obnove u Taboru pitali što je istina o njegovu ozdravljenju.

Kao kod zdrava čovjeka

- Ovdje sam sve napisao - kratko je rekao fra Zvjezdan, koji ponovno izgleda poput onoga "staroga" fra Zvjezdana, iako uistinu malo mršaviji. No, zbog kemoterapije nije ostao bez kose (tj. samo bez nekoliko vlasi, kako sam kaže), a njegovi poznanici kažu nam da su najfascinantniji laboratorijski nalazi krvi, koji se nimalo ne mijenjaju, tj. vrijednosti odgovaraju posve zdravom čovjeku!

O čemu je doista riječ, fra Zvjezdan otvoreno piše u tome biltenu i kaže da su mu liječnici "našli ne baš bezazlenu dijagnozu u glavi tumorozne naravi", koja je zahtijevala hitnu i radikalnu intervenciju.

- Oni to zovu glioblastion cerebri tumorozno. A možda sam i nešto krivo napisao. Svakako, glavni koji tu kliniku vodi, dr. Rotim rekao mi je da je ozbiljno. On je u tom pogledu više operater, ali je sam predložio, zbog svega što on vidi iz nalaza, da bi bilo bolje odmah zračenje i kemoterapiju da se vidi može li se držati pod kontrolom i može li se smanjiti. I tako sam krenuo na terapiju i, evo, za nekoliko dana nadam se da ću završiti prvu udarnu terapiju: 30 radiozračenja i paralelno s time primam kemoterapiju u tabletama - tumači fra Zvjezdan dodajući da je izuzetno dirnut brigom liječnika, njihovim osobnim pristupom i ljubavlju.

I vi molite za liječnike!

- Jako vjerujem našim liječnicima. Molim Boga za njih, a vi, i kad molite za mene, molite i za njih da im Bog da svjetlo, pomoć u radu, snagu (a možda i čvršću vjeru!) - poručuje fra Zvjezdan u svome stilu.

Na seminaru koji je jučer završio u Taboru bila je i poznata atletičarka Blanka Vlašić, koja je prije povratka na sportsku scenu došla napuniti svoje duhovne baterije.

Svijet je pun ljubavi i ta me spoznaja grije i vodi

"Nešto najljepše u mojoj priči mnogi su od vas: dobivam tisuće poruka po svim elektroničkim pomagalima da se mole za mene; dobivam divne kratke i dulje molitve; dobivam izjave ljubavi i ohrabrenja. Svijet je pun ljubavi i ta spoznaja me grije i osjećam silnu zahvalnost prema svima vama. Nemoguće je ne biti zdrav i veseo, zahvalan i pun nade pored svih vas. Vi ste moja logistika pred Bogom. Hvala vam. Zato sam odlučio nastaviti redovito raditi u Taboru s duhovnim obnovama jer to mi je najbolja terapija. Dođite! - poručio je fra Zvjezdan tisućama vjernika koji ga prate brojnim molitvama otkako su čuli za vijest o njegovoj teškoj bolesti.

Visoku Blanku Vlašić blagoslivljao najniži svećenik

Atletičarku Blanku Vlašić bilo je nemoguće ne zamijetiti u Taboru. Naime, kad svi vjernici podignu ruke u zrak, Blankine strše iznad svih, pa svi mogu vidjeti u koji se dio dvorane smjestila.

- Najsimpatičnije je bilo vidjeti kad je na polaganje ruku došla baš kod najnižeg svećenika od onih koji pomažu fra Zvjezdanu. Jedva joj je dosegnuo do glave - rekli su nam u Taboru, ne skrivajući simpatije prema Blanki Vlašić i činjenici da je upravo Tabor izabrala za mjesto svojih duhovnih priprema pred povratak u sportsku arenu. S Blankom Vlašić razgovarali smo jučer poslije doručka i kaže kako je izuzetno zadovoljna seminarom duhovne obnove u Taboru i da će se sigurno vratiti još koji put.

- Čovjek u životu mora biti spreman svjedočiti svoju vjeru - rekla nam je Blanka, koja je u Tabor došla sa svojim bratom. Blanka Vlašić obećala je za čitatelje Večernjeg lista dati uskoro i jedan isključivo "duhovni intervju".