Okolić: Vehabijski pokret se širi u BIH

Okolić napominje da su pripadnici vehabijskog pokreta isključivo iz samo jednog naroda u BiH - Bošnjačkog, kojeg ne treba kriviti, jer bošnjačke obitelji imaju velikih problem da spriječe regrutovanje svoje djece u taj radikalni pokret.

"Simpatije prema tom pokretu ima do pet posto Bošnjaka. Mladi kadrovi iz bošnjačkog naroda se regrutuju u taj pokret, što nije dobro za BiH, a najviše šteti tom narodu. To je jedna opće-društvena pojava koja se u BiH sigurno širi, što možemo da dokumentiramo izvještajima nadležnih američkih agencija i institucija, kao i institucija iz EU u kojima se navodi da je BiH potencijalno leglo i žarište za takve aktivnosti", rekao je Okolić nakon jučerašnje sjednice komisije.

BiH potencijalno leglo i žarište za takve aktivnosti

Okolić navodi da je OBA davala podatke i nagovještavala neka zbivanja koja su se dogodila ili će se dogodilti, ali da nadležni koji su trebali provesti određene aktivnosti u djelo to nisu učinili.

U lipnju ove godine u terorističkom napadu na Policijsku stanicu u Bugojnu poginuo je policajac Tarik Ljubuškić, a šestoro ljudi je povrijeđeno, od kojih teško policajka Edina Hindić.

srna