Najveći dar u životu

Najveći dar u životu
Darivanje, iako često komercijalizirano, hvalevrijedna je gesta kojom pokazujemo koliko nam je stalo do onoga kome darujemo. A darom o kojem je riječ ovdje, to ćemo pokazati najbolje. Darujmo ga svaki dan, jer je uvijek jednako nov, uvijek zanimljiv, uvijek iznenadi kako primaoca, tako i onoga koji daruje...

Koji je dar najvrjedniji koji ste ikada dobili? Parfem? Biserne naušnice? Zlatni prsten? Što je to što određuje vrijednost dara? Je li to njegova cijena? Ili je to nešto drugo?
Dar ne mora biti skup da bi vrijedio. Njegovu vrijednost nikako ne određuje njegova cijena. Određuje ga vrijeme uloženo u njega, vrijeme provedeno u njegovoj izradi, vrijeme provedeno u traženju savršenog dara za voljenu osobu.
Osobito se u vrijeme blagdana nekako podrazumijeva da nas bližnji daruju nekim darom. Svijetu je postalo važno da jedni druge darujemo, bilo to obojenim jajima, čokoladnim zečevima ili nečim drugim. No, nekako smo zaboravili darovati ono najvrjednije što imamo. Krista!
Krist kao dar?

Razmišljao sam ovog Uskrsa: od brojnih darova, koje bih volio dati nekome, odabrao bih samog Krista. To je dar koji nadmašuje sve darove, Dar kojeg je Bog poklonio meni i kojeg bih ja želio pokloniti svima. On je Dar koji mi je donio obilje sreće, obilje mira i obilje blagoslova. On je Dar kojeg nikako ne smijem zadržati samo za sebe, nego ga moram pokloniti drugima.
Kolika je vrijednost tog dara?

Krist je neprocjenjiv dar. Dar iznad svakog dara. Mi ljudi često želimo voljenoj osobi pokloniti najbolji dar. Dar koji će tu osobu razveseliti, dar koji će biti bolji od svih drugih darova, dar koji će ta osoba pamtiti do kraja svojeg života.
Što onda čekamo?
Nema većeg dara od Isusa. Nema veće radosti od toga da nekome poklonimo Isusa. On je Dar, kojeg će osoba pamtiti cijeli život, Dar koji će je svake sekunde njezina života radovati, dar koji će postati njezinim životom.
Nema boljeg dara od samog Boga!
Kome bih mogao pokloniti Krista?

Možda imate veliku obitelj, a možda ste trenutno sami. Ipak, ništa vas ne sprječava da poklonite Isusa drugima. Znam da biste željeli Krista donijeti onima koji su vam najbliži, svojoj obitelji. Velika je to radost. Ali, netko treba Krista donijeti i onima koji nemaju nikoga. Netko treba izaći u svijet i donijeti Krista onima koji ga još nisu imali prilike upoznati.
Kako pokloniti Krista?

Pitate se kako možete pokloniti Krista.
To je prilično jednostavno. Svatko od nas treba pronaći svoj, jedinstveni način na koji će poklanjati Krista. Možemo izaći u svijet, među bolesne, napuštene, ismijavane i tako im pokloniti sebe i Krista. Možemo Krista poklanjati svojim obiteljima, svaki dan ispočetka pokazujući im kako On mijenja srca svojom ljubavi. Možemo otići među prijatelje i pokazati im i donijeti Krista svojim životom. Možemo otići među one koji o Njemu nikad nisu čuli ništa, i njima navijestiti, pokloniti Krista.
Bezbroj je načina na koji možemo pokloniti Krista. Važno je samo da Njega, najbolji dar kojeg možemo nekome dati - dajemo! Da ne ostane samo naš, nego da Ga svi upoznaju, uživaju živeći s Njim. I dijele ga dalje.
Što ćemo pokloniti sebi?

U svemu tome ne smijemo zaboraviti na sebe. Ne smijemo zaboraviti sami sebi darovati Krista. Stalno ispočetka. Moramo svakog dana sami sebi poklanjati Krista. Samo ćemo tako moći nositi Krista drugima, tek kad ćemo ga imati i sami.
Najveći dar?

Poklanjati Krista drugima.
Ne samo u posebno vrijeme, nego svakog dana.
Svima.

kristofori.hr