FOTO  Mostar: Ljetni dani DUGE

Mostar, Ljetni dani DUGE
...ruženje za vjeroučenike naše župe koje smo nazvali LJETNI DANI DUGE. To je organizirano vrijeme koje je ispunjeno molitvom, pjesmom, plesom, zabavom grupnim radom... Cilj DUGE je djecu kroz molitvu, druzenje, igre približiti Bogu...
Ponosni smo na animatore kojih je oko 110 koji nesebicno svoje ljedne dane raspusta poklanjaju DUGI, rijecima im se ne mogu zahvaliti. Djeca su svrstana u sedam grupa po sedam duginih boja, od kojih svaka boja nosi svoje značenje (ljubičasta - obraćenje, tamnoplava - vjera, svijetloplava - vjernost, zelena - nada, žuta - poslušnost, narančasta - sreća, crvena - ljubav). Dan započinje molitvom u crkvi u 8 i 30, a završava također molitvom i proglašenjem pobjednika oko podnevnih sati.

Svaki je dan raznolik, pomno osmišljen, prilagođen kako starijima, tako i onim najmanjim. Jedan dan DUGE djeca provode na izletu u nekoj od okolnih župa. Cijela se DUGA oslanja na Biblijske citate, koji se nastoje što pobliže objasniti djeci. Cjelokupni program i grupe djece vode župni animatori koji su članovi župnog pokreta mladih BIOS. Oni za djecu pripremaju igre, grupne radove, klanjanje, jutarnju gimnastiku i druge aktivnosti.

Ove godine velika DUGA počinje 26.6. i završava 1.7.
Mala DUGA počinje 3.7. i traje do 7.7.
7.7. u 20:00 misom završavamo ljetne dane DUGE, a u 20:30 počinje koncert uz grupu TWIST. Pridružite nam se i uveličajte ovaj događaj za koji mladi ove župe žive.
Ove godine očekujemo oko 600 djece i spremni smo na dvotjedni rad i druženje s najmlađima. Upisnice za veliku dugu (5-9 razred) mogu se predati do nedjelje 25.6.
Upisnice za malu DUGU (1-4 razred) mogu se predati do 2.7