Metković: pet tisuća vjernika u prepunoj dvorani molilo sa paterom Zvjezdanom Linićem

Pater Linić, najveći hrvatski karizmatik, egzorcist, pisac dvadesetak knjiga vjerske tematike, okupio je u Metkoviću prvu večer više od pet tisuća ljudi, piše slobodna dalmacija.

Sportska dvorana je bila pretijesna za sve one koji su željeli čuti riječi ohrabrenja i utjehe. Njima je pater Linić govorio o svetosti braka ističući da smo danas svjedoci sve češćih primjera da mladići i djevojke žive u nevjenčanim zajednicama bez svetih sakramenata.

U svojoj propovjedi također je naglasio da se ljudi boje bolesti i fizičke boli, a ne mare za to jesu li su sagriješili, jer Isus spominje da je baš grijeh taj koji nas udaljuje od Boga. Ovom je prigodom pater Linić predvodio i molitve oslobođenja za bolesnike a bila je mogućnost molitve za pojedince, po njihovim potrebama i nakanama.

Organizator skupa u Metkoviću, koji će se kroz tri dana održavati u gradskoj sportskoj dvorani je župa Svetog Ilije.

- Godinu dana smo pripremali dolazak patera Linića u Metković kazao je metkovski župnik Svetog Ilije, fra. Petar Gulić.

Dodao je kako će na duhovnoj obnovi kroz tri dana u Gradskoj sportskoj dvorani nazočiti po pet tisuća vjernika iz Metkovića i svih okolnih župa doline Neretve, županije Dubrovačko neretvanske, Splitko-dalmatinske i susjednih hercegovačkih mjesta.

Iako je ulaz slobodan, za ovu prigodu su se dijelile ulaznice bez kojih se nije moglo ući u dvoranu, koja može primiti oko pet tisuća ljudi. Tako se predviđa da će fra. Zvjezdan Linić riječi ohrabrenja uputiti petnaestak tisuća vjernika, kroz tri dana boravka u Metkoviću.

U cijelu organizaciju uključeni su policija, vatrogasaci, služba hitne pomoći i brojni volonteri župe sv.Ilije, a u tri dane održavanja duhovne obnove za promet će biti zatvorena Sportska ulica.