Ljubiti Božju Volju usprkos svemu

Međugorje, hodočasnici, Dubrovnik, biskup Uzinić, religija, nezadovoljstvo, obijest, oholost srca,  Stvoritelj, molitva, vjera, Kristov križ, religija, psalam, vjera, religija, dar vjere, vjera, religija, Papa, fra Zvjezdan Linić, religija, čovjek i vjera, molitva, religija, krist kralj, priznaje Isusa Krista, evanđelje, milosrđe , religija, vjera, Sveto pismo, vjera, Radost Evanđelja, evanđelje, crkva, Papa, Sveti Otac, religija, korizma, duhovne vježbe, Isus, evanđelje, naviještanje evanđelja, religija, Blagoslov za Novu Godinu, vjerovati , religija, vjera, zaklinjanje, vjera, Riječ Božja, Božja Ljubav i Volja
Zapravo, čije se srce ne bi predalo Božjoj Volji, koja mu se u tako dragim osjećajima približi. Božju Volju valja ljubiti usprkos svemu, čak i usprkos nutarnjem miru kojim te trenutno pohađa. Znaj da Bog mrzi mir onih kojima je odredio borbu. Božja Ljubav i Volja ne poznaje proturječja, ne poznaje zapreke ni silu. Zapravo, nju valja ljubiti više od nutarnjeg mira kojim nas pohađa. Ljubiti Božju Volju usprkos svemu, i u dobru i u zlu - umijeće je i dokaz zrelosti duhovnog puta.

Tu istu Božju Volju valja ljubiti i tada kada se ona očituje u savjetu dobronamjernih, kroz karizmu darovanih, kroz razna nadahnuća, a posebno kroz molitvu i post. Valja nam kroz život prolaziti raznim protivljenjima našeg vlastitog umiranja i odricanja. Da i tada, u poniznosti, šutnji i žrtvi - Božju se Volju ljubi iznad svega.

Ali, kad Božja Volja razotkrije, pred nama samima, stvarnu vrijednost onoga što je tobože ljudski dragocjeno i vrijedno, kada padnu sve maske te se razotkriju prave stranputice i Istine, a čovjek se suoči s gubitkom - ponovno ostaje Volja Božja. Ljubiti Božju Volju tada, usred najveće patnje i nevolje - ne možeš a ne progledati. Božja Volja sve razotkriva. Ovdje, u ovoj dolini suza nije ništa vrijedno doli nje same. Upravo zbog nje same, mora ovdje na zemlji Ljubav ljubiti protiv naravi. Ona se ovdje ne odriče samo svjetovnih radosti - ovdje se ona baca u svjesnoj slobodi u naručje boli.

Kada se to zaživi, dolazi velika sigurnost u čovjeka. Svi mi, žuti i crveni, crni i bijeli, prihvaćajući neminovno, a to moramo prije ili kasnije, preostaje - prepustiti se njoj. Volja je Božja tada slobodna i nesputana da se posveti našoj patnji, jer...

...iza patnje se nalazi njezin Bog.

velecasnisudac.com